Annonse

Film fra Sør

Billetter til kr 100 er i salg på www.oslokino.no og www.filmfrasor.no.

Festivalpass, som gir gratis inngang på alle visninger, koster kr 850 og kan kjøpes på www.filmfrasor.no.

Klippekort, som gir inngang på fem filmer, koster kr 400.
 

Internasjonal hovedkonkurranse


Den fantastiske raketten
Kim Mordaunt, Laos/Australia/Thailand, 2013

Ti år gamle Ahlos utrettelige kamp for å vinne en lokal rakettkonkurranse og landsbybefolkningens respekt, ligger på linje med Beast of the Southern Wild i sjarm og krutt.

Amazonia
Capuchin apen Saï styrter med fly i Amazonas og starter en magisk reise tilbake til røttene sine. Filmens egentlige stjerne er Regnskogen, men hun løftes mesterlig frem av over 5000 dyrearter og 40 000 plantearter.

Praia do Futuro
Karim Aïnouz, Brasil/Tyskland, 2014

Poetisk og melankolsk, røft og elektrisk, men først og fremst et intenst relasjonsdrama med sjelden skjønnhet. Møt den karismatiske skuespilleren Wagner Moura i atter en sterk rolle.

Difret
Zeresenay Mehari, Etiopia/USA, 2014

Etiopisk film er en sjelden blomst i den norske kinofloraen, men publikumsvinneren fra årets Sundance og Berlinale overrasker med en sjeldent sterk historie, fortalt med troverdighet og innlevelse.

Flapping in the Middle of Nowhere
Diep Hoang Nguyen, Vietnam/Frankrike/Norge/Tyskland, 2014

Vinner av kritikerprisen i Venezia og skamrost på den internasjonale filmscenen. Et ømt og sensuelt innblikk i Hanois barske virkelighet – sett gjennom øynene til en gravid tenåring. 

Half of a Yellow Sun
Biyi Bandele, Nigeria/UK, 2013

Hovedrolleinnhaveren i 12 Years a Slave topper rollelisten i dette episke, nigerianske borgerkrigsdramaet. En handlingsmettet og sterk historie basert på forfatteren Chimamandas Ngozi Adichis bestselgende roman.   

Bad Hair
Marina Rondón, Venzuela/Argentina/Peru/Tyskeland, 2013

I en drabantby i Venezuela blir en liten gutt dratt mellom sine egne drømmer og morens fordommer. Et stillferdig drama om en liten families tøffe levevilkår og en oppvekst der fordommer råder.

Paraiso
Mariana Chenillo , Mexico, 2013

En varm og annerledes romantisk komedie. Med dempet humor utforsker filmen hvordan samfunnets skjønnhetskrav kan komme snikende og endre dynamikken i et forhold.

Fortellingen om prinsesse Kaguya
Isao Takahata, Japan, 2014

Studio Ghiblis grå eminense Takhata har endelig ferdigstilt sitt grand opus, og det er intet annet enn en visuell fryd og en animasjonsteknisk maktdemonstrasjon.

The Mystery of Happiness
Daniel Burman, Argentina, 2014

En gammel venn av festivalen er tilbake med et tankefullt og komisk thrillerdrama om vennskap, ekteskap og midtlivskrise. Møt ham på festivalen når vi tar et dypdykk i hans filmografi. 

Corn Island
George Ovashvili, Georgia/Russland/Abkhasia, 2014

En vakrere illustrasjon på livet og dødens ustoppelige syklus skal man lete lenge etter. Corn Island er et sublimt episk drama som høstet hovedprisen under årets festival i Karoly Vary.

Wild Tales
Damián Szifrón, Argentina/Spania, 2014

Mørkt, makabert og fryktelig underholdene om seks hverdagssituasjoner, som pusher alminnelige mennesker forbi grensen av hva de kan akseptere. En av årets store publikumsvinnere under filmfestivalen i Cannes. 

Behavior
Ernesto Daranas, Cuba, 2014

Årets publikumshit på Cuba er en historie om å bli voksen, med den 11-årige gutten Chala i hovedrollen. Til tross for et broket hjem utfordrer han et skolesystem som mener han ikke passer inn.

Vivianes kamp
Ronit og Shlomi Elkabetz, Israel, 2014

En av årets store snakkiser i Cannes, og et rettsalsdrama på høyde med det Asghar Farhadi har prestert i sin Oscar-vinner A Separation. Sterke skuespillerprestasjoner over hele linjen.

Dust on the Tongue
Ruben Mendoza, Colombia/Frankrike, 2014

Årets eksperiment! En film om en nådeløs og uelsket patriark som vil regissere sin egen død – med familiens hjelp. Årets vinner på Cartagena Film Festival.

A Hard Day
Kim Seong-hoon, Sør-Korea, 2014

Rå action kombinert med mørk humor og sterke rolleprestasjoner preger denne thrilleren – fra et veldig ungt regi-/produsentpar som tok en selfie til stående applaus i Cannes.

Annonse
Skroll til toppen