Annonse

Ramaskrik med tidenes beste program

Årets Ramaskrik-program er nok det sterkeste programmet festivalen har presentert og består av 23 filmer, 8 kortfilmer, 2 work in progress-presentasjoner og en rekke møter med filmskapere. Her finner man alle mulige filmer i den ganske brede sjangeren ”skrekk”, alt fra kunstneriske zombie-filmer til splatter high school komedie.

Festivalen åpner torsdag 16. oktober med filmen Housebound, en utrolig underholdende horrorkomedie som har vært en stor suksess på flere festivaler i høst. Dette er det heftigste som har kommet fra New Zealand siden Peter Jackson – og det sier jo ikke lite!

Med tv-serien The Walking Dead har zombiene for alvor inntatt verden og Ramaskrik 2014 er intet unntak. Med zombie-dokumentaren Doc of the Dead i spissen kan publikum gape over hele 4 filmer i sjangeren, inkludert I survived a Zombie Holocaust. Doc of the Dead-regissør Alexandre Philippe gjester årets festival og har også med seg sin dokumentar om Star Wars fan-kulturen The People vs. George Lucas.

Franskmennene har de siste årene virkelig markert seg innen skrekkfilm, også på Ramaskrik, og i år er vi stolte av å kunne presentere the hotteste derfra, filmen Among the Living fra regissørene bak suksessene Livid og Inside.

Enda en festivalfavoritt er vampyr-filmen What we do in the Shadows som nettopp vant publikumsprisen på Toronto International Film Festival. Filmen handler om tre vampyrer som prøver å passe inn i det moderne samfunnet uten å stikke seg ut. Når hipsteren Nick blir gjort til vampyr får de en skikkelig innføring i både mote, teknologi og, ikke minst, internett og en ny verden åpner seg.

Lokal tilknytning
Nytt av året er at vi kan presentere hele to skrekkfilmer med lokal tilknytning. Utburd er en rykende fersk skrekkfilm fra Trondheim om myten rundt de uønskede barna som ble satt ut i skogen for å dø. Fem ungdommer på hyttetur diskuterer om barna faktisk døde eller om de kunne overlevd på et vis. Samtidig skjer det ting rundt hytteveggen…

Slasher-high-school-komedien American Burger  ble spilt inn i områdene rundt Østersund med flere trøndere med på laget. I skrivende stund har filmen sin festival-debut i konkurranse på Sitges Film Festival og lørdag 18. oktober kan  den altså oppleves på Ramaskrik.

Skrekkfilmklassiker
Vi har selvfølgelig også en klassiker på programmet. I år har valget falt på en sprek førtiåring som har fått en liten ansiktsløfting: Motorsagmassakren av Tobe Hooper fra 1974. Denne filmen har en av skrekkfilmhistoriens mest kjente skurker: Leatherface – som med sin karakteristiske maske har skremt utallige oppgjennom årene og ført til at mange tror de har sett filmen uten at de faktisk har gjort det. Nå har de altså muligheten til å møte Leatherface i en restaurert og digitalisert versjon på det største kinolerretet Oppdal har å by på.
 

Ramaskrik Oppdal blir i 2014 arrangert for 4. gang og har utvidet festivalen med én dag og flere filmer. Festivalen er et samarbeid mellom Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival og Oppdal Kulturhus. Festivalen arrangeres fra 16.-19. oktober på Oppdal Kulturhus. For mer informasjon og billetter, se www.ramaskrik.no.

Annonse
Skroll til toppen