Annonse

Abloom filmfestival

«Ingen er perfekt». Slik lyder en gammel livsvisdom. Men hvor lett er det å være annerledes i dagens Norge? Å se annerledes ut? Å høres annerledes ut? Å ha en annerledes kropp? Eller å være avhengig av andres hjelp hver eneste dag? Med mer enn hundre påmeldte i år, gleder vi oss til å holde en flott festival for alle.

Historikk
Abloom filmfestival er en frivillig organisasjon som ble stiftet i 2012 og festivalen ble arrangert med 100 deltakere. I 2013 fortsatte festivalen å vokse, og den hadde 260 deltakere. I år er det allerede mer enn 200 påmeldte allerede nå. Vi har kalt oss Abloom siden det står for det som er viktig for oss: Å kunne slå ut i full blomst.

Dette er spørsmål vi både stiller og forsøker å besvare på Abloom filmfestival. Mange av filmene vi viser blir sjelden eller aldri vist andre steder i Norge. De handler om alle slags funksjonsnedsettelser og medfødte lidelser. Men det betyr ikke at filmene er dystre eller deprimerende. Tvert imot viser vi en rekke filmer som er både oppløftende, positive og ikke minst morsomme.

Her kan du se en filmteaser med introduksjon til festivalen.

Om festivalen
Abloom filmfestival er mer enn bare filmer. Vi byr på faglig påfyll, debatter, aktiviteter og rikelig med underholdning for både barn, ungdom og voksne! Vi har i år vært så heldig å få flere kjente navn inn på programmet. De kommer for å fortelle sine historier, gi sine faglige perspektiver og for å underholde på festivalen. Det er flere kjente deltakere på årets Abloom filmfestival, og du kan lese mer om det i programmet.

Aboom filmfestival er åpen for alle, og du finner oss på Saga Kino og Filmens hus fra 17. til 22. november. Det foregår arrangementer fra den 17. til den 20. november, men selve åpningsseremonien finner sted 20. november. Billetter kjøpes på www.oslokino.no

Påmeldingsfristen er 10. november.

Årets festivalkatalog

Festivalrapport fra 2013

Festivalprogram

 

En mangfoldig filmfestival om og for barn og unge med nedsatt funksjonsevne
Abloom filmfestival
Postboks 9098, Grønland
0133 Oslo, Norge
Tlf.nr: 463 41 945
www.abloom.no
Følg oss: Facebook & Twitter

Annonse
Skroll til toppen