Annonse

Tre millioner i DKS-støtte kuttes

Kuttet vil få svært store konsekvenser for filmaktivitetene til barn og unge i hele Norge. Årlig har 70-80 prosjekter fått støtte fra denne posten, og de aller fleste av prosjektene vil ikke la seg gjennomføre uten en slik støtte. Bidragene har ligget mellom kroner 350.000 (Filmfestivalen Amandus) og helt ned til kroner 7.000 (Bok til film-prosjekt, Verdal kommune).

Dette kuttet vil blant annet føre til at Amandus filmfestival vil få store problemer med å avvikle fremtidige festivaler. Barnefilmfestivalen i Kristiansand vil miste sine filmverksteder, dokumentartilbudet til ungdomsskolene og skolefilmfestivalen under Bergen internasjonale filmfestival vil forsvinne og skolefilmfestivalene i Nordkapp og Notodden vil bli lagt ned. Det samme vil skje med den tradisjonsrike festivalen Laterna Magica i Vesterålen. I tillegg er det en rekke mindre tiltak som heller ikke vil bli arrangert, slik som Samisk filmuke i Tromsø samt filmverksteder og skolekinotilbud i Gloppen, Etne, Sokndal, Lødingen, Tynset og Melhus for å nevne noe.  

Film & Kino håper at stortingsbehandlingen av statsbudsjettet vil forhindre dette kuttet, slik at tusenvis av barn ikke mister sine kulturtilbud på hjemstedet.

Klikk her for å se oversikten over støttede DKS-tiltak i 2013. Oversikten over støttede tiltak i 2014 vil være klar i løpet av en ukes tid.

Annonse
Skroll til toppen