Annonse

Barnefilmfestivalen flyttes tilbake til våren

Barnefilmfestivalen ble avholdt for 17. gang i år, men det var første gang festivalen gikk av  stabelen på høsten. Fasiten viser et godt publikumsbesøk, men en svikt i oppslutningen fra norsk og internasjonal filmbransje. I tillegg var tilbakemeldingene fra skolene, at festivalen lå for tett opptil skolestart.

– Høsten er en periode med stor tetthet av utenlandske filmfestivaler, og det viste seg derfor å være vanskeligere å få tak i film, få filmskapere på besøk og få bred oppslutning fra filmbransjen. Barnefilmfestivalen har alltid vært en viktig møteplass for de som arbeider med filmfortelling for barn, og det ville være leit hvis vi mistet en slik arena.

– Når vi i tillegg opplevde at skoleforestillingene lå for tett opp imot skolestart, var det viktig for oss å gjennomføre en grundig vurdering av når festivalen skal avholdes til neste år, oppsummerer festivalledelsen.

Bakgrunnen for å flytte årets festival til høsten, var blant annet et ønske om å få tilgang til flere kommersielle barnefilmer, og da særskilt norskproduserte filmer. Selv om festivalen hadde stor suksess med gallapremiere på Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama, var det for få andre titler tilgjengelig for festivalen i år. Etter en grundig evaluering, og gode innspill fra både publikum, bransje og samarbeidspartnere, har styret valgt at neste års Barnefilmfestival i Kristiansand skal avholdes 21.–26. april.

– Vi har fremdeles store ambisjoner for festivalen, og vi ønsker både å befeste og styrke vår posisjon som en arena hvor barn får muligheten til å se ny og spennende film, som normalt ikke vises på kino, og hvor de får mulighet til å treffe skaperne av filmene. I tillegg ønsker vi at både den norske og internasjonale filmbransjen slutter opp om festivalen, og fremdeles ser på det som en relevant og interessant møteplass.

Filmfest UNG vil gå som planlagt til neste år, og arrangeres uken før Barnefilmfestivalen.

Lenke til årets animasjon rett på veggen.

Festivalglimt fra 2014.

 

Kontaktpersoner

Danckert Monrad-Krohn, festivalsjef
t: +47 901 03 187 / e: d.krohn@krskino.no

Kim Skarning Andersen, styreleder
t: +47 908 58 000 / e: kim@krskino.no

Annonse
Skroll til toppen