Annonse

Nye filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. Se for øvrig alle publiserte filmstudieark på www.skolekino.no.

Gutten i den stripete pysjamasen
Klassetrinn: 8.-10. klasse + videregående
Fag: Samfunnsfag, norsk og RLE
Tema: Historie, konflikter/krig og menneskerettigheter, kulturmøter/-konflikter, litteratur på film, oppvekst/familie, politikk og samfunn, vennskap/respekt.

Åtte år gamle Bruno vokser opp i Berlin under Den andre verdenskrig. Hans far er Nazi-offiser, som en dag blir gitt overkommandoen i en polsk konsentrasjonsleir. Hele familien må flytte. Ingen har fortalt Bruno hva slags sted en konsentrasjonsleir er, så da han blir kjent med jødegutten Shmuel, som sitter på den andre siden av leirens piggtrådsperringer, begynner Bruno langsomt å skjønne omfanget av verdens urettferdighet.

Det røde eplet
Klassetrinn: 8.-10-trinn, videregående
Fag: Samfunnsfag, naturfag og RLE
Tema: Helse og rus, individ/gruppe, miljøvern og naturvitenskap, oppvekst/familie, politikk og samfunn, vennskap/respekt

Dokumentarfilmen Det røde eplet portretterer rusmisbrukermiljøet i Fredrikstad. Her møter vi en gruppe mennesker som på ulike vis har kommet i uføre på grunn av rusmidler. Vi får se og høre de narkomanes livshistorier og livsanskuelser, både fargerike og begredelige sådanne, og være vitner til deres hverdag full av både oppturer og nedturer.

Operasjon Arktis
Klassetrinn: 2.-7. klassetrinn
Fag: Norsk, samfunnsfag og naturfag
Tema: Eventyr/fantasy, helse og rus, miljøvern og naturvitenskap, mobbing, oppvekst/familie, vennskap/respekt

Tretten år gamle Julia og hennes to småsøsken har nylig flyttet til Bodø. Her sniker de seg ombord i et redningshelikopter. De ender til sin forskrekkelse opp på en øde øy utenfor Svalbard. Her møter de en mengde farer og utfordringer: Matmangel, storm, kulde, feber … og en skrubbsulten isbjørn.

Haram
Klassetrinn: 10. klasse + videregående
Fag: Samfunnsfag, norsk og RLE
Tema: Helse og rus, individ/gruppe, konflikter/krig og menneskerettigheter, kulturmøter/-konflikter, likestilling/kjønnsroller, oppvekst/familie, politikk og samfunn, vennskap/respekt.

Norsk-pakistanske Omar lever et dobbeltliv, hvor han på den ene siden jobber i sitt fars gatekjøkken – og hvor han på den andre siden tjener penger på dophandel. En dag blir det plutselig avslørt at hans søster, som var antatt død etter et æresdrap, likevel er i live. Omar blir utvalgt av familien til å spore henne opp for å gjennomføre drapet.

Flink Pike
Klassetrinn: 10. klasse + videregående, høyskole helsefaglig retning
Fag: Samfunnsfag, norsk, RLE
Tema: Individ/gruppe, Helse/rus, Oppvekst/familie

Flink pike er en dokumentarfilm som regissøren Solveig Melkeraaen har laget om seg sjøl og kampen for å komme ut av sine depresjoner. I filmen forsøker Solveig å finne ut av hvorfor hun, en vellykket filmregissør og en aktiv ung kvinne med det meste på plass, innimellom blir så fryktelig lei seg at hun ligger på sofaen i stua og gråter hele døgnet. Hvorfor hun blir så trist at hun ikke klarer å dusje, spise eller gå ut? Hun bestemmer seg for å finne ut av hvorfor hun er disponert for depresjon og hva det er som trigger denne lidelsen.

Annonse
Skroll til toppen