Annonse

Den norske filmfestivalen

Per dato er følgende seksjoner klare for festivalens offisielle program:

Hovedprogram
Åpningsfilm søndag kveld 16. august, og avslutningsfilm onsdag kveld 19. august med prisutdelinger. Hovedprogrammet vil bestå av 20 filmer for norsk kinodistribusjon kommende høst/vinter/vår. De to siste festivaldagene 20. og 21. august vil fylles med reprisevisninger av filmer fra dette programmet og sideprogrammene.

Spesialvisninger
Filmene i denne seksjonen har ingen fellesnevner utover at de ikke finner sin naturlige plass i hovedprogrammet.

Fokus Norden
Arrangeres for sjette år på rad, og er blitt en viktig og populær del av festivalens nordiske profil.

Next Nordic Generation
Programmet ble etablert på årets festival, og er en ytterligere forsterkning av det nordiske engasjementet. På neste års festival konkurrerer de beste avgangsfilmene fra hele Norden for andre gang, i et samarbeid med de statlige filmskolene i Danmark, Finland, Norge og Sverige.

French Touch
Siden 2006 har festivalens franske filmer og co-produksjoner blitt synliggjort i samarbeid med Institut français og Unifrance. Frankrike har fortsatt en særstilling i europeisk filmproduksjon, og festivalen presenterer derfor også i 2015 nye franske filmer i et eget program.

Cinemagi
Programmet består av nye barnefilmer som kommer på kino i løpet av høsten 2015 og vinter/vår 2016.

Norsk kortfilmprogram
Et eget program med noen av de beste kortfilmene for unge som er laget i 2014 / 2015.

Videorama
Siden 2001 en fast programpost med aktuelle kvalitetsfilmer direkte for Blu-ray/DVD-markedet.

New Nordic Films
Festivalens markedsprogram, New Nordic Films, består av rundt 20 nye spillefilmer fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, og arrangeres sammen med Nordic Co-Production and Finance Market i tidsrommet tirsdag 18.–fredag 21. august. Kinosjefene kan med sin festivalakkreditering nyttiggjøre seg de aller fleste visningene i New Nordic Films.

Annonse
Skroll til toppen