Annonse

Nye filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. Se for øvrig alle publiserte filmstudieark på www.skolekino.no.

The Hunger Games: Mockingjay part I
Klassetrinn: 7.-10. trinn, samt videregående
Fag: Samfunnsfag, naturfag og RLE
Tema: Eventyr/fantasy, individ/gruppe, konflikt/krig og menneskerettigheter, kulturmøter/-konflikter, likestilling kjønnsroller, litteratur på film, oppvekst/familie, politikk og samfunn vennskap/respekt

Den unge Katniss Everdeen har mot alle odds overlevd to runder som deltager av det bestialske reality-TV-showet ”Hunger Games”. Ikke bare maktet hun å overleve, hun lyktes også i å trosse og true landets makthavere. Dermed har den militære motstandsbevegelsen trykket henne til sitt bryst som det viktigste frihetssymbolet det kuede folket i Panem har å se opp til. Med tilnavnet The Mockingjay påtar Katniss seg oppgaven å inspirere de ulike distriktene i landet til opprør mot overmakten.

Hest på balkongen!
Klassetrinn: 2.-7. klasse
Fag: Samfunnsfag, norsk, naturfag og RLE
Tema: Individ/gruppe, likestilling/kjønnsroller, miljøvern og naturvitenskap, mobbing, oppvekst/familie, vennskap/respekt.

Ti år gamle Mika har diagnosen Asperger, et syndrom som gjør det vanskelig for han å kommunisere med andre mennesker. Mika er også avhengig av å ha faste rutiner, hvis ikke blir det kaos i hodet hans. Men en dag dukker hesten Buchephalus opp i blokka de bor i! Til tross for at dette medfører mange usikkerhetsmomenter og spenningsfaktorer, må Mika satse alt for å forhindre at Buchephalus blir sendt til slakteren.

The Good Lie
Klassetrinn: 8.-10. trinn, Videregående
Fag: Samfunnsfag, Norsk, RLE
Tema: Konflikt/krig og menneskerettigheter, Oppvekst/familie, Historie, Vennskap/respekt, Kulturmøter/-konflikter, Politikk og samfunn

The Good Lie er basert på en sann historie som utspilte seg i det krigsherjede Sudan på 1980-tallet. På grunn av store krigskonflikter begynte mer enn 20.000 barn av folkegruppene Nu og Dinka å vandre fra sine utbombede og beskutte landsbyer, over til nabolandene, for å søke beskyttelse fra krigen. Mange av barna døde underveis, bare de sterkeste overlevde. Filmen følger fire av disse, tre gutter og en jente, i flukten fra landsbyen til redningen i flyktningeleiren.

Annonse
Skroll til toppen