Annonse

Den store skolekinodagen

I fjor deltok 35.000 elever på skolekinodagen, og disse fordelte seg på nesten 90 kinoer. Mange av elevene fikk også møte en filmskaper som innledet visningen og svarte på ivrige spørsmål fra elevene i etterkant.

Film & Kino bidrar med praktisk og økonomisk støtte til filmskaperbesøk. Flere kinoer samarbeider med lokale organisasjoner og kan tilby foredrag knyttet til temaer fra filmene. Blant filmskaperne som møtte skoleelever på Den store skolekinodagen i februar 2014 var regissør Christian Lo, manusforfatter Nick Hegreberg, filmfotograf John Andreas Andersen, kostymedesigner Linn Henriksen, regissør Erik Poppe, manusforfatter Kathrine Valen Zeiner, regissør Magnus Mork og skuespiller Giuliana Consonni Blom.

Vi håper skolekinodagen i 2015 kan by på lignende gode opplevelser over hele landet. Film & Kino støtter alle kinoene med besøk av en filmskaper denne dagen, så her er det gode muligheter for skolene til å samarbeide med kinoen for å få sin drømmefilmskaper på besøk.

Film som kunst eller læremiddel?
Begge deler hører hjemme i undervisningen. Film formidler kunnskap om verden og livet. Film rører ved følelser og stimulerer fantasien. Kunnskap om film fremmer verbal- og bildespråket, og ikke minst gir film en felles kunstopplevelse for hele klassen. Kinoen er utvilsomt den ideelle arena for den gode filmopplevelsen.

Tilrettelegging for skolene
På Den store skolekinodagen tilrettelegger kinoene spesielt for skolebesøk og tilbyr de beste barne- og ungdomsfilmene. Filmene tilbys med pedagogiske opplegg, og det vil være en stor variasjon av film for alle fag, nye filmer og klassikere. Kontakt kinoen din for å få vite hvilket opplegg og filmer den tilbyr.

Film & Kino er initiativtaker til Den store skolekinodagen.

Annonse
Skroll til toppen