Annonse

SF Kino satser på Storo i Oslo

SF Kino overtok ved årsskiftet driften av Ski kinosenter som ligger sydøst for Oslo. De bygger også ny kino på Sotra utenfor Bergen, og neste steg i ekspansjonen innebærer åpning av et stort kinosenter på Storo mellom Nydalen og Storo T-banestasjon, med IMAX på laget.

– Vi er stolte og glade for å kunne offentliggjøre at vi er i gang med arbeidet for å bygge det som vil bli Norges største kinosenter, sier direktør i SF Kino Ivar Halstvedt. Han legger til at IMAX, som er verdens største digitale filmformat, innebærer at de vil vise filmer på lerret større enn en låvevegg. – Dette gjør oss i stand til å gi publikummet fabelaktige kinoopplevelser, sier SF-direktøren.

Med 11 saler og Norges første digitale IMAX-kino vil senteret ha et tilbud til alle kinoentusiaster og bli unikt i Norden.

– I tillegg til filmopplevelsen vil publikum få komfort i en helt ny klasse, med brede stoler og stor benplass mellom radene. Publikum skal virkelig kunne nyte kinobesøket og vite at uansett hvilken film de vil se, så skal de kunne finne den på Storo Kinosenter, sier Halstvedt.

IMAX President EMEA Andrew Cripps uttaler i pressemeldingen fra SF Kino at de er glade for å kunne videreutvikle samarbeidet med SF Kino og bidra med IMAX i kinosenteret storsal. Han tror det norske kinopublikummet vil omfavne tilbudet.

Kino der folk bor
Halstvedt er opptatt av gi publikum et kinotilbud der de bor. Han er derfor godt fornøyd med å kunne realisere drømmen om Oslos største kinosenter nettopp på Storo, i nærheten av flere boområder, hoteller, kafeer og butikker. Og ikke minst et av Norges største høyskoleområder med 10 000 BI-studenter.

– Området har gode parkeringsmuligheter, men vi er minst like opptatt av gode vilkår for syklister og gående, sier SF-direktøren og legger til at kinoanlegget vil ha universell utforming og være tilrettelagt for alle.

Realiserer strategien
SF Kino inngår i Nordic Cinema Group som har en strategi for å vokse, primært på store og mellomstore steder med befolkningsvekst.

– At vi nå har overtatt driften i Ski og planlegger å åpne en kino på Storo er gode eksempler på at vi nå realiserer vår strategi, sier direktør i Nordic Cinema Group (NCG) Jan Bernhardsson. NCG har gjennom SF Kino allerede virksomhet i Bergen, Stavanger/Sandnes og i seks andre byer i Norge og bygger for tiden ny kino på Sotra med planlagt åpning i mai 2015. Gjennom vår satsning på Storo forsterker vi vår posisjon i det norske markedet ytterligere, legger han til.

Kinomonopolet i hovedstaden brytes
Med denne satsingen i Oslo, vil Nordisk Film Kinos monopol på kinodrift i hovedstaden falle. Administrerende direktør Jannicke Haugen i Nordisk Film Kino ønsker konkurrentene velkommen i Oslo.

– Dette er noe vi har forberedt oss på svært lenge, siden mange kinoaktører har vist sin interesse for Oslo gjennom flere år. De fleste har vært enige i at hovedstaden har hatt for få saler byens størrelse tatt i betraktning. En ny kino på Storo vil kunne realisere noe av potensialet som ligger i denne underkapasiteten. Samtidig er det ingen tvil om at vi også vil konkurrere om mye av det samme besøket, sier hun.

Haugen mener selskapets egne kinoer, som Colosseum og Ringen, vil være sterke kort i den kommende konkurransen. Hun legger til at det planlegges en ny kino på Økern. 

Annonse
Skroll til toppen