Annonse
Animasjonskurs. Foto: NFI

Animasjon i skolen

Animasjon i skolen – en morsom måte å lære på. Kurset tar for seg hvordan du lager animasjonsfilm sammen med barn, og hvordan du gjennomfører en kreativ og motiverende undervisning med film som metode. Kurset gir en teoretisk og praktisk innføring i hvordan en kan organisere barn i animasjonsarbeid, og hvordan en med enkle grep kan integrere flere fagområder i elevproduserte filmer. Digitale ferdigheter er en grunnleggende ferdighet på lik linje med lesing, skriving, regning og muntlighet. Dette kurset viser hvordan ferdigheten øves integrert i fagene.

Ved å bruke animasjon som metode for læring, arbeider en tverrfaglig med kompetansemål i flere fag innenfor samme produksjon. Barn lærer på ulike måter, og ved å lage film om et tema i skolen, vil barna oppleve en ny og annerledes tilnærming til fagstoffet. 

Kurset går over tre spredte dager
• heldags innføringskurs v/Bente Aasheim
• individuelt elevverksted med egne elever
• halvdags oppsummeringskurs

Kursdeltakerne velger selv dato og tema for det individuelle elevverkstedet. Elevverkstedet ledes av læreren, med veiledning fra Bente Aasheim. Kursløpet avrundes med et halvdags oppsummeringskurs (dato er foreløpig ikke satt). Her ser vi på filmene fra elevverkstedene, og deler erfaringer fra de individuelle prosjektdagene.

Praktisk informasjon
Felles innføringskurs: onsdag 4. mars kl 10.00

Påmelding til: sita.jacobsen@nfi.no

Dato for individuelt elevverksted avtales ved påmelding.

Norsk filminstitutt ønsker å gjøre Filmens Hus til en attraktiv arena for animasjonsverksted. Vi har bygget et filmverksted for animasjon med nettbrett, og har lyst til å få til et samarbeid med skoler som er nysgjerrige på å bruke film og animasjon i undervisningen. Vi håper skolen/barnehagen har lyst til å være med oss på prosjektet! Her kan dere lese om det nye filmverkstedet på Filmens Hus.

Annonse
Skroll til toppen