Annonse

Skolekinodagen var godt besøkt

Kinoene hadde et variert filmtilbud med både nye og gamle filmer. Flere kinoer hadde førpremiere på Brødre, Svenskjævel, Drone og Reisa til Fjørkongens rike. Besøket ble ca. 25 000 den 3. februar, og med skolekinovisninger de andre dagene den uken er tallet nesten 30 000.

De ti best besøkte filmene var:
The Imitation Game
Operasjon Arktis
Paddington
Arriettas hemmelige verden
Kule kidz gråter ikke
Pride
Den grønne sykkelen
Reisa til Fjørkongens rike
Hest på balkongen!
Madagaskarpingvinene

Til de fleste filmene finnes det filmstudieark på www.skolekino.no.

Besøk av filmskaper
Film & Kino bidrar med praktisk og økonomisk støtte til filmskaperbesøk, og også i år var det mange kinoer som bød på spennende innledninger og foredrag rundt visningene. Filmskaper Christian Lo er en gjenganger på skolekinodagen. Han innledet før sin egen film De tøffeste gutta på Gloppen kino. Mímir Kristjánsson, kjent som engasjert samfunnsdebattant og forfatter, innledet til den engelske sjarmbomben Pride på Mosjøen kino. Hallvard Bræin tok turen til Alvdal, for en heftig visning av hans kinosuksess Børning, mens Elsa Kvamme gjestet Festiviteten kino i Levanger med den langt mer alvorlige dokumentaren Trikken til Auschwitz. Tore Buvarp, produsent, og sønnen Markus besøkte Trondheim kino med Brødre, regissert og filmet av kone og mor Aslaug Holm. Dokumentaren handler nettopp om oppveksten til Markus og broren Lukas, og Holm og yngstesønnen Lukas besøkte Ringen kino i Oslo. I Oslo holdt også matematikkprofessor og Alan Turing-ekspert Dag Normann et kort foredrag etter The Imitation Game, regissør Ulrik Rolfsen innledet før Haram, og regissør Tonje Hessen Schei møtte elevene med sin film Drone. I Notodden utvidet de til en uke med Skolekinofestival.

Her kan du se animasjonsfilmen om bjørnen Paddingtons besøk på Prinsen Kinosenter på Den store skolekinodagen.  Den er laget av barn fra Markaplassen barnehage og elever fra Thomasskolen.

Annonse
Skroll til toppen