Annonse

Nye filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. Se for øvrig alle publiserte filmstudieark på www.skolekino.no.

Skammerens datter 
Klassetrinn: 6.-10. klasse
Fag: samfunnsfag, naturfag, RLE og norsk
Tema: Eventyr/fantasy, helse og rus, individ/gruppe, konflikt/krig og menneskerettigheter, litteratur på film, nordisk, oppvekst/familie, vennskap/respekt.

Dina bor i fyrstedømmet Dunark, en middelaldersk fantasy-verden. Hun har arvet sin mors overnaturlige egenskap; om hun ser et menneske i øynene kan hun stirre rett inn i dets sjel – og avsløre alt av gale og kriminelle handlinger. Så blir Dinas mor og Dunarks tronarving fengslet, og Dina må bekjempe den maktsyke Drakan, lederen av Dragens Orden som har en grotte full av drager.

The Duff
Klassetrinn: 8.-10. klasse, videregående
Fag: Samfunnsfag, RLE, naturfag og norsk
Tema: Helse og rus, individ/gruppe, kulturmøter/-konflikter, likestilling/kjønnsroller, mobbing, oppvekst/familie, tenår/skole og seksualitet, vennskap/respekt.

High school-eleven Bianca finner en dag ut at hun blir ansett for å være en DUFF (designated ugly fat friend). Dette betyr blant annet at hennes rolle i venninnegjengen er at de andre jentene skal se penere ut sammenlignet med henne. Oppdagelsen får Bianca til å analysere hvordan den sosiale sammensetningen på skolen hennes virkelig er.

Historien om Marie
Klassetrinn: 8.-10. klasse + videregående

Fag: Samfunnsfag, naturfag, norsk og RLE 

Tema: Helse og rus, historie, individ/gruppe, kulturmøter/-konflikter, oppvekst/familie, vennskap/respekt

Franske Marie Heurtin ble født både døv og stum på slutten av 1800-tallet, en tid hvor døvstumme gjerne fikk diagnosen åndssvak. I denne filmen ser vi derfor hvordan Marie som fjortenåring blir overlatt av sine håpefulle foreldre, til et kloster. Her tar nonnen Marguerite den tålmodighetskrevende utfordringen å lære Marie et språk hun kan nå ut til omverdenen med.

Selma
Klassetrinn: 8.-10. klassetrinn + videregående
Fag: Samfunnsfag, norsk, RLE, naturfag
Tema: Historie, konflikt/krig og menneskerettigheter, kulturmøter/-konflikter, likestilling/kjønnsroller, politikk og samfunn

Med utgangspunkt i sørstatsbyen Selma i 1965, følger vi menneskerettighetsforkjemperen Martin Luther King Jr. og hans kompanjongers forsøk på å sikre de sorte den samme stemmeretten som de hvite har. Metoden er ikke-voldelige demonstrasjoner, rettssaker og forhandlinger på høyt politisk plan. Kings folkebevegelse må tåle å bli møtt av spott, hat, terror og drapshandlinger.

Annonse
Skroll til toppen