Annonse

Verdens Beste

Årets åpningsfilm er Sangen fra havet, et spennede eventyr i vakker animasjonsstil, basert på et gammelt sagn fra Irland. Kreativ produsent på filmen. Andre animasjonsfilmer i programmet er den ferske fransk-kanadiske Yellowbird, Sauen Shaun og Det elleville nøttekuppet, som får førpremiere under Verdens Beste.

   – I tillegg blir det korfilmprogrammer med korte animasjonsfilmer for både små og store. Brasilianske Gutten og verden er en fascinerende film for de litt større barna, med en helt egen animasjonsstil, sier festivalsjef Endre Lund Eriksen.

Spenning for de store
Programmet inneholder både animasjon og spennende spillefilmer for de store. Her får vi blant annet se en nyinnspilling av svenske Gutten med gullbuksene, den britiske rockefilmen The Beat Beneath My Feet og Krigens hemmeligheter fra Nederland.

   – Sistnevnte er en kjempespennende film med handling lagt til 2. verdenskrig, om to bestevenner som havner på hver sin side under krigen – og i tillegg blir forelsket i den samme jenta, sier festivalsjef Eriksen.

I den svenske Min lille søster møter vi Stella. Storesøsteren hennes, Katja, er kjempegod i kunstløp. Så oppdager Stella at Katja har spiseforstyrrelser. En spennende og viktig film med fantastisk skuespill.

   – Amy Deasismont, også kjent som artisten Amy Diamond, som spiller storesøster Katja, kommer som gjest til festivalen. Hun vil være tilstede og møte publikum på flere av forestillingene, forteller Endre Lund Eriksen..

Karate og stumfilm
Årets klassikervisning er Karate Kid (sannhetens øyeblikk) fra 1984. I den forbindelse blir det arrangert «kampsportkveld» under festivalen. For første gang blir det også stumfilm med levende musikk under Verdens Beste, noe som er et fast element under TIFF i januar.

Seminarer og aktiviteter
I tillegg til filmvisninger arrangeres det ulike aktiviteter for ungene under festivalen. Det arrangeres også flere seminarer og workshops for filmbransje, lærere og andre som jobber med barn og unge. Se oversikt over faglige seminarer.

Se hele programmet her.

Om Verdens Beste
Verdens Beste – Tromsø Barnefilmfestival ble etablert i 2013, og arrangeres av Tromsø Internasjonale Filmfestival og Aurora Kino. Festivalen foregår på Verdensteatret og Aurora kino Fokus. Festivalsjef er Endre Lund Eriksen, også kjent som barnebokforfatter.

Les mer om festivalen på www.verdensbestefilm.no.

Annonse
Skroll til toppen