Annonse

Early-bird-frist

Når du melder deg på får du også muligheten til å sjekke ut filmfestivalens nye flotte hjemmesider, levert at Haugesund-firmaet Idrift og designet av IversenSkogen.

Festivalens hjemmesider vil nå fungere på alle plattformer, og når programmet er klart kan man ved å opprette sin egen profil få lagret sitt personlige festivalprogram. Foreløpig er det få nye titler som er klare for offentliggjøring enn de vi allerede har avslørt, men vi kan allerede love et knallsterkt program.

Aktuelt seminarprogram
Mandag 17. august kl. 1100 arrangeres det et politisk filmseminar i Maritim Hall, med utgangspunkt i filmmeldingen. Seminaret vil vektlegge kinopolitikk og regional filmsatsing med fokus på Vestlandet, og vil avsluttes med en paneldebatt med Torhild Widvey fra regjeringspartiene og representanter fra Kristelig folkeparti, Venstre og Arbeiderpartiet om hvilken filmpolitikk man ønsker i framtiden. Her vil det være mulig å komme med spørsmål og innspill fra salen. Spørsmål som vil bli belyst under seminaret er:

– Kinopolitikk, kinoenes rolle som lokale kulturhus i en tid med økt konkurranse fra andre plattformer og lys av utfordringer som filmmeldingen skisserer. Hvordan vil et sterkt svekket Film & Kino påvirke de minste kinoene, importen av kvalitetsfilm og arbeidet med skolekino.

– Regional filmsatsing med fokus på Vestlandet, hva kan filmmeldingen bety for filmnæringen på Vestlandet. Hvordan skal de ulike fondene på Vestlandet få til en sammenslåing/konsolidering slik filmmeldingen ønsker?

Dagen før arrangeres festivalens filmfaglige seminar som har fått tittelen Det kvinnelige filmblikket – Kvinner i norsk film siden Hustruer i Bystyresalen, Haugesund rådhus. Her fokuserer vi på hva som har skjedd i de førti årene som har gått siden kvinneåret og Hustruer. Mer informasjon om seminaret finner du her.

Bransjedag for kinoene
Egen bransjedag for kinoene arrangeres torsdag 20. august. Her tilbys det eksklusive lukkede visninger for kinoansatte av kommende filmer. Krabbelaget i regi av Haugesund sparebank arrangeres mandag 17. august.

Da gjenstår det bare å ønske hjertelig velkommen til festival i august!

Annonse
Skroll til toppen