Annonse
Minions

Sommerbesøket på kino økte i hele landet

Sommeren har de siste ti årene etablert seg som en god kinotid med et stabilt høyt besøk, selv om både været og filmtilbudet bidrar til at besøket varierer fra år til år. 

– Været er alltid et tema på sommeren, og det har opplagt betydning for kinobesøket også, men filmene betyr nok mer.  Barne- og familiefilm er viktig på sommeren, og i år har det vært en god miks av filmer både for de yngste og de litt større, sier Birgitte Langballe, kommunikasjonssjef i Film & Kino.

Økning over hele landet
Fylkesoversikten viser at det er Nord-Trøndelag som øker besøket mest denne sommeren med 46 prosent økning. Mye tyder på at nye Kimen kino i Stjørdal, som åpnet nå i sommer, sikret rekorden.

Møre og Romsdal følger tett etter med 43 prosent økning. Gode tall for alle de største kinoene er forklaringen; Ålesund og Kristiansund økte begge med over 50 prosent, og Molde med 29. Og Fosnavåg, også med ny kino, tredoblet besøket.

Ser man bort fra at Lillehammer kino er stengt på grunn av ombygging, viser også statistikken for Oppland en god økning blant de andre kinoene i fylket, i snitt 42 prosent. 

Oslo er besøksvinner blant de største kinoene med en økning på 32 prosent fra i fjor sommer, mens Tromsø økte 28 prosent.

Annonse
Skroll til toppen