Annonse

Aamot-statuetten til Tveito og Løvvik

Begge prisvinnerne har gjort en fremragende innsats for norsk film på hvert sitt hold.

I begrunnelsen for tildelingen av Aamot-statuetten til Gisle Tveito heter det blant annet at han har stor kunstnerisk integritet. Integriteten, musikaliteten og lekenheten har prisvinneren brukt til å lage musikk ut av brannapparater og eksistensiell uhygge ut av elektriske tannbørster. Dette til å hjelpe oss å erfare hvordan verden oppleves når alt er svart, og hvordan det kan høres ut når et troll tramper noen få centimeter ved siden av deg. Han har bidratt i filmer som både er Golden Globe-nominert og som har deltatt i konkurranseprogrammet i Berlin og Cannes.

Gunnar Johan Løvvik mottar statuetten for i en årrekke å ha stått som en entusiastisk og svært engasjert forkjemper for den norske-, skandinaviske-, europeiske- og den den internasjonale filmen. Aller mest og aller helst i Haugesund. Han har vært drivkraften bak Den norske filmfestivalen siden den første gang ble arrangert i Haugesund. Han er også Amanda-prisens fødselshjelper, og mangeårig leder av Amanda-komiteen.
 

Aamot-statuetten er Film & Kinos ærespris. Den deles ut til personer som har gjort en fremragende innsats i eller for norsk film eller filmproduksjon. Statuetten er laget av skulptør Arne N. Vigeland. Kandidater innstilles av en komité bestående av Anja Breien (leder), Anne Hoff, Christin Berg, Nicolaj Frobenius og Ulrik Eriksen. Film & Kinos administrerende direktør Guttorm Petterson har vært sekretariat.

Annonse
Skroll til toppen