Annonse

Overtar stafettpinnen fra Haugesund

Tor Fosse har ledet festivalen i 15 år og er nå i innspurten på den 16. utgaven sammen med en fast stab av dyktige medarbeidere.

– Vi har lagt bak oss mange filmfestivaler rundt omkring både i Europa og USA, uttaler Fosse, som fortsetter:  – Vi kommer hjem med et stort antall filmer som vil være relevante for kinosjefer og programmerere. Og mange finner veien til BIFF også fordi det er så mange gode dokumentarer på programmet. BIFF er jo kjent som den festivalen i Norge som tar denne sjangeren alvorlig,  ikke minst i forhold til skoleelever og de rundt 25.000 elevbesøk BIFF har årlig.

Av filmer som ikke du fant i Haugesund kan nevnes blant annet Peter Greenaways provokasjon Eisenstein i Guanajuato og Sabus Chasuke’s Journey, begge fra Berlinalen og den høyst spesielle Arabian Nights-trilogien av portugiseren Miguel Gomes, som var det store samtaleemnet i Cannes. Ellers El Club fra Arthaus, også denne gjorde seg bemerket i Berlin. The Lobster, Love & Mercy, The Survivalist, The Visit, Sicario, The Martian og The Walk er også filmer å få med seg av kinoaktuelle filmer.

Og en hel del gode indiefilmer står også på menyen: Mistress America av Noah Baumbach, The Overnight av Patrick Brice, Sleeping With Other People av Leslye Headland, Digging For Fire av Joe Swanberg og Slow West av John Maclean, for å nevne noen.

Dessuten en hel del dokumentarfilmer – det beste fra årets utvalg – så som Racing Extinction, The 50 Year Argument av Scorsese, Cartel Land, Cobain: Montage Of Heck, Hunting Ground, Im Keller, Iraqi Odyssey, Palio, The Pearl Button, Pervert Park, Steve Jobs: The Man In The Machine og ikke minst The Wolfpack!

Mye å se frem til for filmelskere og samfunnsengasjerte publikummere, med andre ord. Se mer på www.biff.no

Annonse
Skroll til toppen