Annonse

Nye filmstudieark

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. Se for øvrig alle publiserte filmstudieark på www.skolekino.no.

Pøbler
Klassetrinn: 8.-10. klasse, videregående

Fag: Samfunnsfag, norsk og KRLE , yrkesveiledning
Tema: Helse og rus, individ/gruppe, likestilling/kjønnsroller, oppvekst/familie, politikk og samfunn, tenår/skole og seksualitet, vennskap/respekt

I denne norske dokumentarfilmen møter vi en gruppe skole-dropouts og langtids- arbeidsledige, som gjennom Pøbelprosjektet får lære om hvordan de skal kunne skaffe seg en jobb man passer til. Her får de høre at de er gode nok, men det er ikke alltid like lett for alle å legge dårlige vaner fra fortiden bak seg.

Innsiden ut
Klassetrinn: 1.-10. klasse
Fag: Samfunnsfag, RLE, naturfag og norsk
Tema: Eventyr/fantasy, individ/gruppe, kunst, miljøvern og naturvitenskap, oppvekst/familie, tenår/skole og seksualitet, vennskap/respekt.

Til tross for at Riley mot sin vilje må flytte fra landet til storbyen, prøver hun så tappert hun kan å være mor og fars gladjente. Men følelsen Glede møter motstand i følelsene Sorg, Frykt, Avsky og Sinne. Til slutt må de ulike følelsene samarbeide for at Riley ikke skal bryte helt sammen.

Dryads – girls don’t cry
Klassetrinn: 8.-10. klasse, videregående
Fag: Samfunnsfag, RLE, naturfag, musikk og norsk
Tema: Helse og rus, individ/gruppe, kulturmøter/-konflikter, kunst, mobbing, oppvekst/familie, tenår/skole og seksualitet, vennskap/respekt.

Hilde er en veloppdratt 15-åring som bor i et godt møblert forstadshjem. En dag flytter rockebandet Dryads inn i nabovillaen og Hilde fascineres umiddelbart av bandets dekadente og uregjerlige frontfigur, Henriette. Hilde skjønner raskt at hvis hun skal bli kjent med sin nye og spennende nabo må hun endre drastisk på sitt mønsterborgerlige image.

Før det er for sent
Klassetrinn: 8.-10. klasse, videregående 

Fag: Norsk, samfunnsfag, RLE og naturfag
Tema: Helse og rus, individ/gruppe, mobbing, oppvekst/familie, tenår/skole og seksualitet, vennskap/respekt

I Davids klasse utsettes outsideren Jochem for grov mobbing. David vet han burde ta affære, men frykter å bli mobbernes neste offer. Jochems tilværelse blir mer og mer uutholdelig. Vil mobbingen ta slutt før det er for sent?

Min lille søster
Klassetrinn: 6.-7. klasse
Fag: Samfunnsfag, Mat/Helse/Livsstil
Tema: Helse og rus, Individ/gruppe, Oppvekst/familie, Tenår/skole og seksualitet, Nordisk

Stella er elleve år og ser opp til storesøsteren Katja, som er pen, slank og mye flinkere til kunstløp på skøyter. De to har et nært og godt forhold, men en dag oppdager Stella at Katja kaster opp i skjul og nesten har sluttet å spise. Skal hun holde det for seg selv eller si fra til de voksne?

Max Minsky og jeg
Klassetrinn:. 5.-8. klasse
Fag: Norsk, samfunnsfag, RLE og naturfag
Tema: Individ/gruppe, litteratur på film, mobbing, oppvekst/familie, tenår/skole og seksualitet, vennskap/respekt

Den nerdete og klønete 13-åringen Nelly elsker astronomi og prinsen av Luxembourg. Når skolens basketlag får anledning til å være med på en turnering hvor prinsen deltar som offisiell vert, ønsker Nelly å gjøre alt for å bli tatt ut på laget, til og med hyre den humørsyke skolehateren Max som sin basketballtrener.

Nono i sikksakk
Klassetrinn: 5.-8. klasse
Fag: Norsk, samfunnsfag og RLE
Tema: Eventyr/fantasy, kulturmøter/-konflikter, oppvekst/familie, vennskap/respekt

Tolv år gamle Nono har aldri fått vite noe om sin døde mor. Hans far har heller konsentrert seg om å oppdra Nono til å bli politietterforsker som seg selv. Men så en dag blir Nono kjent med mestertyven Felix, og nå finner Nono stadig ut mer om sin mystiske mor.

Annonse
Skroll til toppen