Annonse

Den norske filmfestivalen 2016

Per dato er følgende seksjoner klare for festivalens offisielle program:

Hovedprogram
Åpningsfilm søndag kveld 20. august, og avslutningsfilm onsdag kveld 24. august med prisutdelinger. Hovedprogrammet vil bestå av ca 20 filmer for norsk kinodistribusjon kommende høst/vinter/vår. De to siste festivaldagene 25. og 26. august vil fylles med reprisevisninger av filmer fra dette programmet og sideprogrammene.

Spesialvisninger
Filmene i denne seksjonen har ingen fellesnevner utover at de ikke finner sin naturlige plass i hovedprogrammet.

Fokus Norden
Nye spennende filmer fra våre naboland, hvorav enkelte vil komme i norsk kinodistribusjon.

Next Nordic Generation
Programmet ble etablert i 2014, og er en ytterligere forsterkning av det nordiske engasjementet. På neste års festival konkurrerer de beste avgangsfilmene fra hele Norden for tredje gang, i et samarbeid med de statlige filmskolene i Danmark, Finland, Norge og Sverige.

French Touch
Siden 2006 har festivalens franske filmer og co-produksjoner blitt synliggjort i samarbeid med Institut français og Unifrance. Frankrike har fortsatt en særstilling i europeisk filmproduksjon, og festivalen presenterer derfor også i 2016 nye franske filmer i et eget program.

Cinemagi
Programmet består av nye barnefilmer som kommer på kino i løpet av høsten 2016 og vinter/vår 2017.

Norsk kortfilmprogram
Et eget program med noen av de beste kortfilmene for unge som er laget i 2015/ 2016.

Videorama
Siden 2001 en fast programpost med aktuelle kvalitetsfilmer direkte for Blu-ray/DVD-markedet.

Lukket program for kinoansatte
Det vil som vanlig bli arrangert lukkede visninger for kinoansatte torsdag 25. august. Dette programmet settes i samarbeid med Norske filmdistributørers forening.

New Nordic Films
Festivalens markedsprogram, New Nordic Films, består av rundt 20 nye spillefilmer fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, og arrangeres sammen med Nordic Co-Production and Finance Market i tidsrommet tirsdag 23.–fredag 26. august. Kinosjefene kan med sin festivalakkreditering nyttiggjøre seg de aller fleste visningene i New Nordic Films.

Annonse
Skroll til toppen