Annonse
Mannen fra Snåsa. Foto: Speranza Film - Norsk Filmdistribusjon

Mannen fra Snåsa åpner TIFF

– Vi er veldig fornøyde med å kunne åpne TIFF 2016 med verdenspremiere på Mannen fra Snåsa av Margreth Olin. Margreth har gjesta festivalen ved flere anledninger tidligere, men først nå med film i programmet. Det kler oss godt å ha en åpningsfilm fra en regissør med en tydelig kunstnerisk stemme og et sterkt samfunnsengasjement, sier festivalsjef Martha Otte.

Mannen fra Snåsa er en film om betydningen av håp i menneskelivet. Margreth Olin har filmet 22 mennesker i møte med Joralf Gjerstad. I løpet av de siste 65 år har 50 000 mennesker reist til Snåsa i håp om å få hjelp. Når en barndom blir ødelagt av mobbing, når det går galt under en operasjon, når man en dag blir akutt dødelig syk, når man får selvforakt i gave fra sine foreldre, når man lever med angst og livet endrer seg i løpet av et møte. Hva er det da som skjer? Kan vi som samfunn lære noe av et menneskes omsorgsevne? Kan denne filmen si oss noe om vår egen evne til å bære oss selv gjennom sykdom? Når Margreth sitter i sluttklipp av filmen rammes en av hennes nærmeste av alvorlig sykdom. Hvordan skaper vi oss selv på nytt?

Mannen fra Snåsa, som er produsert av Speranza Film, får verdenspremiere på festivalens åpningsdag, mandag 18. januar. Filmen skal opp på norske kinoer fra fredag 22. januar, med Norsk Filmdistribusjon som distributør. 

Les mer på TIFFs hjemmesider.

Det blirt et variert program. Festivalen har nå også lansert det første seminarprogrammet sitt. Her er et utdrag:

Åpningskonferanse
Hvor går veien videre for norsk film? Vi lover et program som tar pulsen på filmbransjen, med spennende oppdateringer og klipp fra kommende filmer.

Det skjer mye innen norsk film for tida. Filmmeldingen behandles av Stortinget 1. desember og nye forskrifter for både tilskuddsordninger og filmformidling er på trappene. I regionene slår flere filmfond seg sammen, og en incentivordning for å tiltrekke seg utenlandske filmproduksjoner er på vei. Frem mot festivalen vil vi sette sammen et program som tar opp de mest aktuelle sakene for året som kommer.

Les mer om åpningskonferansen.
 

Film 2.0: Games We Play
Film 2.0. samler kreative krefter på tvers av disipliner som film, medier, kunst og teknologi. Den årlige konferansen tar for seg utfordringer og potensial for kreative bransjer i et digitalt medielandskap.

I år handler Film 2.0. om spill. Over 500 millioner mennesker spiller dataspill daglig, og for mange er spill det kulturuttrykket som ligger dem nærmest. Vi ønsker å belyse spill som kreativ bransje og hvordan spillkultur påvirker samfunnet rundt oss. En rekke foredragsholdere fra inn- og utland kommer til seminaret, og deltakerne blir kunngjort fortløpende på tiff.no.

Les mer om Film 2.0.
 

Norsk film sett utenfra
Norsk Filmkritikerlag inviterer internasjonale filmkritikere til å dissekere norske filmer. Anført av den amerikanske nestoren David Thomson vil tre anerkjente utenlandske kritikere se nærmere på tre av de beste norske filmene fra 2015.

Les mer om norsk film sett utenfra.

Les om flere av seminarene på TIFFs hjemmesider.
 

Påmelding åpnet
Akkrediteringen for bransje og presse er nå åpnet på festivalens nettsider. Påmeldingsfrist for bransjeakkrediterte er 30. desember. Fristen for presse er 13. januar.

Klikk her for å melde deg på TIFF 

Annonse
Skroll til toppen