Annonse

Kino øker mest av mediekanalene

Mediebyråforeningens reklamestatistikk viser at kino har en oppgang på 38 prosent etter årets 10 første måneder, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. I oktober måned økte kino-omsetningen med 200 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge Dagens Næringsliv og Mediebyråforeningen. Kino økte mest av samtlige mediekanaler forrige måned.

Bjørn Erling Ottersen, administrerende direktør i reklamesalgsselskapet Media Direct Norge, sier i en ptressemelding at oppgangen i salg av kinoreklamene har flere årsaker.

-Det er klart at vi har hatt mange storfilmer i 2015 som har trukket svært godt med folk til norske kinoer. I tillegg er det slik at stadig flere annonsører ser god effekt på sine medieinvesteringer når de har valgt kino. Høye publikumstall kombinert med god reklameeffekt er en vinner for vår del, sier Ottersen.

Ottersen sier også at reklame-organisasjonen IRM har positive prognoser for kino inneværende år. Prognosen for kino i 2015 er på pluss 2,2 prosent i et totalmarked som estimeres å få en tilbakegang fra 2014 på 1,7 prosent. IRM-tall fra årets tre første kvartaler viser at kino som reklamebærer øker med 0,4 prosent i et totalmarked som viser en nedgang på 1,6 prosent. Mediebyrået Group M offentliggjorde nylig sine reklameestimater for 2016. De viser en oppgang på 10 prosent for kino fra 2015 til 2016. Kun kategorien digital estimeres å få høyere vekst.

Avtale med 24 frittstående kinoer
Direktøren i Media Direct Norge  har også sikret sikret godt med reklamekapasitet også for de kommende årene. I tillegg til å selge reklame på Nordisk Films kinoer, har Media Direct Norge nylig inngått en ny avtale om levering av kinoreklame til KinoAlliansen som består av 24 frittstående kinoer. Alliansen står for rundt 15 prosent av kinobesøket i Norge og består av kinoer i Bodø, Egersund, Elverum, Førde, Gjøvik, Hamar, Harstad, Karmøy, Kongsberg, Kongsvinger, Larvik, Lillehammer, Lørenskog, Mo i Rana, Molde, Mosjøen, Namsos, Porsgrunn, Sogndal, Steinkjer, Stord, Ullensaker, Voss og Årnes. Avtalen varar frem til 31.12.2021.

Annonse
Skroll til toppen