Annonse

Verdige vinnere av Årets kino

Prisen for Årets kino er basert på resultat og innsats på Den store kinodagen. I år ble det satt ny besøksrekord med 203 457 solgte billetter på kinoene over hele landet. Så det var flere kinoer enn de prismottakende som hadde grunn til å være tilfredse med innsatsen.

Juryen la denne gangen størst vekt på aktiviteter som underbygger kinoopplevelsen, tiltak som skaper engasjement og eierskap både blant de ansatte og hos publikum og som viser kinoens viktige plass i lokalmiljøet. Videre vektla de samarbeid med andre aktører, aktiviteter som trekker nye publikumsgrupper samtidig som de faste tas godt vare på og markedsføring av kommende filmer på en dag hvor mange kinoer drar inn en ukes besøk på en enkelt dag.

I klassen «liten kino» var det mange gode kandidater, men tre som utmerket seg spesielt; nykommeren Kimen kino i Stjørdal, Voss kino og Sogndal kino.  Blant de mellomstore kinoene var vinneren i en klasse for seg, og blant de store kinoene var det tre kinoer som ble trukket frem; KinoCity i Drammen, Trondheim kino og Fredrikstad kino.

Prisen
Prisen består av et flott diplom og en utbetaling på kr 10 000 til hver prisvinner.

Juryen
Juryen har i år bestått av Simon Kvame fra Nordisk Film Distribusjon, Marius Olsen fra Another World Entertainment og Monique Sjøberg og Tonje Hardersen fra Film & Kino.

Begrunnelsene
I begrunnelsen for tildelingen av Årets kino til Sogndal kino heter det at selv om de vant prisen også i fjor, fulgte de i år opp med en besøksøkning. Det er imponerende at en kino som vanligvis ligger på rundt femtiende plass blant kinoene ligger på 16. plass med 2 806 solgte billetter på Den store kinodagen (DSK). I Sogndal har de et utrolig godt samarbeid med kjøpesenter og lokalavis om markedsføring av DSK og med lokale bedrifter om forhåndssalg av hele forestillinger. Det faktum at de fyller en hel sal med 345 seter til Minions, en uke før den kommer på dvd og samtidig viser trailere for en rekke kommende filmer for målgruppen, er veldig bra. Sogndal hadde 28 forestillinger og startet med skrekknatt. De hadde visninger hele døgnet, flere aktiviteter i foajeen enn tidligere, imponerende markedsføring og resultatet gjør at juryens beslutning var enstemmig.

Om Edda kino i Haugesund sier juryen at de hadde en imponerende mengde morsomme aktiviteter, både gjengangerne og nyheter, men felles for alle var at de var knyttet til filmer som går og filmer som kommer. Derfor kunne publikum delta på Doktor Proktor ballkast – treff badekaret, Julekongen rebusløp, Solan og Ludvig osteløp, en utendørs hinderløype, Hunger Games pilkast og juryens favoritt; Gåsehud bok-overraskelse, en gammel standee ble bygd om og malt til en stor bok, fylt med nærmere 200 ballonger som alle hadde en liten papirlapp i som ga en premie, både småting og større premier. Det ble stor stemning da boka ble åpnet på det annonserte klokkeslett. Når alle disse aktivitetene, og mange flere, også førte til en solid besøksøkning med hele 23,7 prosent, er vinneren opplagt.

Fredrikstad kino hadde et godt grep om førsteplassen i klassen «stor kino».  10 forestillinger færre enn i fjor, men en besøksøkning på 15 prosent gir fantastiske 92 prosent belegg! I tillegg til å selge drøssevis av kinobilletter og markedsføre nye og kommende filmer, er målet hvert år å gjøre noe som ikke er gjort før. I år ble det et stort samarbeid med Statens vegvesen og Trygg trafikk, som kjøpte ut 4 000 billetter og delte dem ut under trafikkontroller, i besøk i barnehager, skoler, hos russen og på kjøpesentre, hvor de også hadde med seg Løveungen og Frøken Kanin. Årets legomosaikk som publikum fikk være med å bygge var Star Wars Lego. Hele 45 000 brikker. Listen over aktiviteter er lang og imponerende, og de ansattes engasjement, stolthet og innflytelse over arrangementet helt fra planleggingen startet rett over nyttår, er helt unik.

Annen heder og ære
Virke Produsentforeningen og Kinoforbundet benyttet også anledningen til å dele ut heder og ære. Trondheim kino mottok Virke Produsentforeningens ærespris og Film & Kinos Rolv Gjestland mottok Kinoforbundets diplom for utmerket innsats i kinobransjen.

Annonse
Skroll til toppen