Annonse

Kosmorama

Kosmorama er Trondheims Internasjonale Film Festival og arrangeres i år for tolvte gang. Festivalen har blant annet norske premierer, internasjonale gjester og egne tilbud til kinobransjen.

Festivalen står også for utdelingen av Kanonprisen 2015, årets pitch og Midtnorsk filmmarked. Årets Kosmorama kan skilte med hele tre lokalproduserte verdenspremierer og i det internasjonale programmet finnes snakkisene fra de store festivalene ute.

Årets åpningsfilm er Todd Haynes kritikerroste siste film Carol med stjerner som Cate Blanchett og Rooney Mara i hovedrollene. Filmen har allerede høstet fem Golden Globe nominasjoner og er en soleklar Oscar-favoritt med hele seks Oscar-nominasjoner. Det er en ære å åpne dørene til Kosmorama med en norgespremiere på en så sterk film, når vi åpner festivalen i år på selveste kvinnedagen, 8. mars klokka 18.00.

Den offisielle avslutningsfilmen i år er Eddie the Eagle fra regissør Dexter Fletcher. Filmen handler om Storbritannias første skihopper som kvalifiserte til OL. Med duggende brilleglass, tilnærmet null erfaring og dårlige odds, ble han en stor hit under OL i Calgary i 1988. Avslutningsfilmen blir i år vist lørdag 12. mars klokka 18.30.

Tema for årets filmmarked er internasjonale relasjoner og muligheter.

Se hele festivalprogrammet til Kosmorama her.

NTNUs filmpris
Nytt av året er at vi har æren av å dele ut NTNUs filmpris til årets midtnorske filmarbeider. Prisen, på 20 000 kroner, vil bli delt ut torsdag 10. mars 2016. NTNU og Kosmorama går også straks i gang med å konstituere juryen som skal kåre tidenes første NTNU filmpris-vinner. Juryen består av representanter fra NTNU, Kosmorama, Midt-Norsk filmsenter og den utøvende bransjen.

Bransjeakkreditering
Bransjeakkreditering for kinosjefer og filmarbeidere er tilgjengelig for kjøp her. Akkrediteringen gir tilgang til alle ordinære filmvisninger på festivalen, samt til presse- og juryvisninger.

Annonse
Skroll til toppen