Annonse

Amandusfestivalen 2016

Amandusfestivalen er den største festivalen av sitt slag i Norge, hvor det arrangeres en rekke filmfaglige kurs og verksteder, visninger og møter med profesjonelle filmskapere. Amandus er Norges viktigste møteplass for filminteressert ungdom og unge filmskapere. Det er også en arena hvor de som jobber med film og unge kan møtes, utveksle erfaringer og høre hvordan andre i landet jobber.

Amandus filmkonkurranse – påmeldingsfrist 15. februar
Filmkonkurransen er for ungdom under 20 år. Ungdommene sender inn filmbidrag som nomineres av en jury til å vinne priser på Amandusprisutdelingen. Det er mulig å vinne pris innen kategoriene fiksjon, dokumentar, animasjon, ekstremsport, musikkvideo og junior. Juryen deler også ut en fagpris i tillegg til at man kan vinne publikumssprisen. Alle som er nominerte til å vinne Amanduspris inviteres til festivalen.

Amandus manuskonkurranse – påmeldingsfrist 15. februar
Manuskonkurransen er også for ungdom under 20 år, men i motsetning til filmkonkurransen har manuskonkurransen et nytt tema hvert år, i 2016 er temaet Flukt. Vi ønsker å inspirere skriveglad ungdom til å skrive manus og sende inn bidrag til Amandus. I år har vi publisert et intervju med manusforfatter Kathrine Valen Zeiner, på vår nettside, for å gi unge manusforfattere motivasjon og innblikk i hvordan det er å jobbe som manusforfatter.

Amandustalent – påmeldingsfrist 15. februar
Amandustalent er festivalens største satsning på talentutvikling, et helt gratis verksted for ungdom på 16-23 år. Det er plass til 15 stykker på verkstedet som holdes 2-7. april i Lillehammer, søknadsskjema ligger på vår nettside. Det er forarbeidet bak enhver vellykket filmproduksjon som står i fokus på Amandustalent. Under verkstedet går vi gjennom blant annet idéutvikling, dramaturgi, moodboards, forankring, karakterutvikling og skuespillerregi. Hensikten er å gi ungdommene en rekke verktøy de kan ta med seg videre i arbeidet med filmproduksjoner. De skal også lære hvordan å presentere prosjektet sitt for andre. Verkstedet avsluttes derfor med en pitch, der alle får pitche prosjektene sine for regionale filmsentere, filmskapere og andre fra bransjen.

Amandusprisen
Til filmkonkurransen får vi ofte inn over 300 bidrag. Å vinne en Amanduspris er anerkjennende da dette er kvelden den profesjonelle filmbransjen gjør stas på neste generasjon med filmskapere. I år holdes Amandusprisen i Maihaugssalen den 7. april.

Program og påmelding
Les mer om Amandusfestivalen på vår nettside. Følg ekstra godt med i mars for oppdateringer om programmet. I år er det regissør Hallvar Witzø som er kreativ leder for programrådet som fastsetter alle programpostene under årets festival.

Vi legger også ut oppdateringer på vår Facebook-side og Instagramkonto (amandusfestivalen).

Annonse
Skroll til toppen