Annonse
Løvekvinnen

Løvekvinnen åpner Haugesund

I en liten stasjonsby i Norge, en stjerneklar vinternatt i 1912, kommer det lille barnet Eva Arctander til verden. Hennes mor Ruth dør i barsel og faren Gustav sitter tilbake med et barn helt ulikt noe man har sett før: Hun er dekket av langt lyst hår over hele kroppen.

Løvekvinnen har kjente skuespillere som Rolf Lassgård, Kåre Conradi, Rolf Kristian Larsen, Henrik Mestad og Connie Nielsen. Filmen er produsert av John M. Jacobsen, Reza Bahar og Marcus B. Brodersen. Den distribueres av Nordisk Film Distribusjon og får ordinær kinopremiere 26. august.

Ny festivalstruktur
Også i år vil det være fullt festivalprogram fra lørdag morgen den 20. august, men i år flyttes Amanda til slutten av festivalen, til fredag 26. august. Avslutningsfilm- og mottakelse er torsdag 25. august, samme dag som det vil være en bransjedag for kinobransjen med egne, lukkede visninger. På fredag 26. august har man også muligheten til å dra ut til vakre Utsira for en egen festivalvisning der, før man overværer Amanda-showet på kvelden.

Seminarer og bransjetreff
New Nordic Films, festivalens nordiske filmmarked, arrangeres i tidsrommet 23.–26. august og er også åpen for norsk film- og kinobransje. Vær obs på at markedet har sitt eget program parallelt med det offisielle programmet. Den filmpolitiske konferansen finner sted mandag 22. august og det filmfaglige seminaret er på søndag 21. august. Det vil også være byråpresentasjoner og lunsjpresentasjoner fra mandag til og med torsdag i festivaluka.

Påmeldingen til festivalen åpner i begynnelsen av mai og som alltid vil det lønne seg å melde seg på tidlig. Vel møtt til Haugesund!

Annonse
Skroll til toppen