Annonse
Elias Søvold Simonsen og Jeppe Beck Laursen i Gråtass gir gass

Gråtass gir gass åpner Cinemagi i Haugesund

Gråtass gir gass er den andre filmen fra Cinenord Kidstory om Gustav og hans beste venn, traktoren Gråtass. I likhet med Gråtass – Gøy på landet! (2016), er Gråtass gir gass regissert av Peder Hamdahl Næss, med bl.a. Elias Søvold Simonsen – kjent som «Karsten» fra Karsten og Petra-filmene.

– Vi er storfornøyde med å åpne vårt barnefilmprogram med Gråtass gir gass, sier festivaldirektør og programansvarlig for Cinemagi Tonje Hardersen. – De minste er våre viktigste festivaldeltakere, og derfor er det viktig for oss å starte deres festival med en god kinoopplevelse, fortsetter hun.

Om filmen

En dag Gråtass er ute i skogen for å hjelpe til med tømmerhogsten, faller et stort tre over ham. Han blir nesten totalvrak, og «hjertet» hans: den magiske tennpluggen, lyser svakere og svakere. For å redde sin beste venn, skynder Gustav seg å flytte tennpluggen over i en annen motor. Gråtass våkner, og oppdager til sin forskrekkelse at han er en glinsende, rød sportsbil! Men sjokket går raskt over da han innser hvor mye positiv oppmerksomhet han får. Det blir rally, fart og spenning når den stadig mer populære Gråtass stiller opp i billøp! Men Gustav savner den gode, gamle traktoren. Vil Gråtass noensinne bli seg selv igjen?

Foran kamera

Vi møter Gråtass som seg selv. Gustav spilles av Elias Søvold Simonsen. I andre roller sees Dagny Backer Johnsen som Grynet, Jeppe Beck Laursen som Goggen, Stein Winge som Gamlefar og Kyrre Hellum som Brakstad.

Den første Cinenord Kidstory-produserte filmen om Gråtass, Gråtass – Gøy på landet!, hadde kinopremiere i februar i år, og er hittil sett av 83 000 på kino.

Gråtass gir gass distribueres av Sharing, og kommer på kino 9. september 2016.

Annonse
Skroll til toppen