Annonse
Sommerstorm

Sommerbesøket økte i hele landet

Besøket økte med hele 24 prosent fra samme periode i fjor, og det er nesten like høyt som rekordåret 2009. Det er filmene et helt halvt år og istid 4 som er kinovinnere.

Sommeren har de siste ti årene etablert seg som en god kinotid med et stabilt høyt besøk, selv om både været og filmtilbudet bidrar til at besøket varierer fra år til år.

– Været er alltid et tema på sommeren, og det har opplagt betydning for kinobesøket også, men filmene betyr nok mer.  Barne- og familiefilm er viktig på sommeren, og i år har det vært en god miks av filmer både for de yngste og de litt større.

 

Økning over hele landet

Fylkesoversikten viser at det er Nord-Trøndelag som øker besøket mest denne sommeren med 46 prosent økning. Mye tyder på at nye Kimen kino i Stjørdal, som åpnet nå i fjor sikret rekorden.

Møre og Romsdal følger tett etter med 43 prosent økning. Gode tall for alle de største kinoene er forklaringen; Ålesund og Kristiansund økte begge med over 50 prosent, og Molde med 29. Og Fosnavåg, også med ny kino, tredoblet besøket.

Hedmark har også hatt en bra økning på hele 20% fra året før.

Tromsø er besøksvinner blant de største kinoene med en økning på 7,5 prosent fra i fjor sommer, mens Nordisk film kino Oslo økte med 6,2 prosent.

 

Annonse
Skroll til toppen