Annonse

Oppsummering fra CineEurope 2016

CineEurope ble arrangert i Barcelona fra 20.-24. juni. Som vanlig var mange nordmenn deltakere, og de fleste store og mange mellomstore og mindre kinoer var representert.

Programmet besto i år som tidligere av en kombinasjon av foredrag og filmvisninger fra studioene. Den offisielle agendaen begynte med et seminar som handlet om teknologiens møte med innholdet, arrangert av den tekniske gruppen ICTA. Deretter var fremtidens kino tema for diskusjonen med innledere både fra kinoer og fra distributører.

Det neste seminaret på åpningsdagen var en diskusjon angående anvendelsen av data for kinobransjen. Hvordan kan stadig mer sofistikerte opplysninger om brukerne hjelpe kinoene til å bli bedre til å følge, analysere og forutse adferden til kundene.

Deretter fikk vi presentasjoner av Dreamworks studios, Studio Canal og av Mr. Smiths, etterfulgt av åpningsseremoni der Robert Sunshine ønsket velkommen på vegne av CineEurope til den 25 utgaven av konferansen. Nico Simon fra Europa Cinemas fikk UNICs Achievement Award. «Keynote» talen ble holdt av lederen for MPAA i Amerika, tidligere Senator Chris Dodd.

Deretter åpnet UNICs leder Phil Clapp som la vekt på arbeidet som kinoenes interesseorganisasjon i Europa særlig i forhold til saker som har felles interesse som vinduer, opphavsrett, kulturpolitikk og arbeidet mot piratkopiering.

Tirsdagen åpnet med at Coca-Cola-seminaret ble gjennomført. Seminaret hadde fokus på trender blant annet blant ungdom ved Christa Webb. De så på statistikk for kinobesøk til denne gruppen, og hva som kjennetegner generasjon Z. Interessant fokus på teknologi og ungdom. Neste dag fortsatte Coca-Cola sine seminarer med et interessant innlegg om design av kiosk og serveringsområder, ved Matthew Wilson tidligere designleder for Pret-a-Manger.

Som vanlig åpnet utstillingen på tirsdagen og i år hadde de enda flere utstillere enn i fjor. Alle de store projektor- og serverleverandørene var der. Stolfabrikanter som vår egen Skeie og spanske Figueiras og en rekke andre leverandører av 3D-briller, popcornmaskiner m.m., samt Unique Digital var på plass. Det var lagt inn en rekke seminarer, såkalte Focus sessions, til utstillingen i år som i fjor. Foredrag om Laser, og lydrom samt leverandørpresentasjoner tirsdagen, Event Cinema og markedssamarbeid mellom kinoer og andre selskaper på onsdagen. Seteteknologi og ny 3D på torsdagen.  

Under hele konferansen var det naturligvis presentasjoner av kommende filmer fra studioene. Vi fikk se presentasjoner fra Hollywood-studioene Universal, Fox, Paramount, Disney, Warner og Sony, samt Lionsgate og Mr. Smith/Dreamworks, og fra de europeiske studioene Studio Canal, Unifrance og Europacorps.

Konferansen ble avsluttet med en prisutdeling etterfulgt av en avslutningsfest. Vi gleder oss til neste års CineEurope og kommer med mer informasjon om denne på nyåret.

 

Annonse
Skroll til toppen