Annonse
Jesper Christensen som Kong Haakon VII i Kongens nei

Kongens nei åpner BIFF

Som alltid blir BIFF for landets største filmmaraton å regne – med mer enn 500 forestillinger for 150 filmer over en drøy uke. Her kan en fråtse i alternativ film – men også mer enn 25 førpremierer.

BIFF er mest kjent for sitt rikholdige dokumentarfilmtilbud. Ett av sideprogrammene – menneskerettighetsprogrammet Checkpoints har 10 års-jubileum i år, med mer enn 30 filmer om bord. I tillegg varter festivalen opp med det sedvanlige Cinema Extraordinaire bestående av egenimporterte fiksjonsfilmer festivalen retter spesielt søkelys på grunnet sine kvaliteter i form og innhold. Det nye Documentaire Extraordinaire består av filmer som alle utgjør en stadig voksende trend – de kreative filmene i grenseland mellom fakta og fiksjon – hybridfilmene, hvor BARNERANEREN av Jon Haukeland er et godt norsk eksempel.

Festivalleder Tor Fosse er spesielt opptatt av fornyelse:

 – I år er hybridfilm som eget programområde det vi brenner mest for.

Disse formmessig spennende filmene som utgir seg for å være dokumentarer, men kanskje er iscenesatte fra begynnelse til slutt, de representerer noen av årets høydepunkt – på filmåret som sådan – og så også på BIFF, uttaler festivallederen entusiastisk. 

BIFF viderefører dessuten BIFF Expanded som ble opprettet i 2014 og fikk sitt gjennombrudd med en egen utstilling om Virtual Reality i fjor. Denne blir også i år fulgt opp med utstilling og seminar mandag 26. september. Tirsdagsseminaret er viet hybridfilmen.

Og skal du bare ha med deg filmtreffet – se likevel i katalogen til festivalen om ikke det er en godbit du burde få med deg likevel! Få med deg Prisseremonien til BIFF tirsdag 27. kl. 19.00 i Røkeriet på Verftet – hvor det er gratis inngang og servering hele kvelden.

Se også: Program for Filmtreffet i Bergen

Annonse
Skroll til toppen