Annonse
Grunnkurs 2016

Rapport fra Grunnkurset

Den første dagen fikk de 30 deltakerne vite mer om Film & Kinos avtaler, tilbud, kampanjer, rådgivning og kompetansebygging, mediehåndtering, lovverk og offentlig visning, statistikk og den digitale kinohverdagen (ved Guttorm Petterson, Jørgen Stensland, og Rolv Gjestland).

Fra Filmweb kom Tom Eriksen og demonstrerte rapporteringssystemet, Frode Soleim snakket om medieserveren samt hvordan kinoene kan bruke Filmweb sitt innhold i egne kanaler og Elisabeth Brinch fortalte om Kinoklubben.

På kvelden hadde vi en hyggelig mottakelse i Film & Kinos lokaler og deilig middag hos Restaurant Mehfel sammen med distributørenes filmsjefer. Dag to startet med at Lars Fuglevik fra SF kino snakket om programmering, alternativt innhold og events, og Ida Balto fra Lakselv kino viste eksempler fra sine arrangementer og snakket om drift av en mindre kino.

Martin Berg fra DX snakket om billettsystemer og Roger Moen/Thomas Borge fra MDN samt Linn Barholt/Rune Ivem snakket om kinoreklame, før Ove Wathne fra Medietilsynet snakket om aldersgrenser og den nye beskyttelsesloven.

Så var det tid for temaet markedsføring av film. Tom Erik Kolåsæter fra Nordisk Film Distribusjon gikk gjennom lanseringsarbeidet for en stor norsk distributør og Vibeke Skistad fra Euforia gjorde tilsvarende fra en mindre distributør.

Så fortalte Morten Haagensen fra Oppdal kino om arbeidet med å lage festival. Skrekkfilmfestivalen Ramaskrik, går på Oppdal kino. Til slutt kom Nina Trygvadottir fra Unique Cinema Systems som snakket om trailerkjøring på kinoene og UCS systemet Smart-trailering.

På kvelden var det en hyggelig middag på Stormkjøkkenet med representanter for Capa, MDN og Unique tilstede.

Siste dag startet med at leder av Distributørforeningen, Ingar Warendorph, tok en gjennomgang av byråene og kontaktpersoner hos de forskjellige, før hun tok Disneyhatten på og sammen med Anne Marte Nygaard Arthaus snakket om distribusjon og booking. Dette ble etterfulgt av en presentasjon av støtteordningene til NFI av Julie Ova og Stig Andresen. Deretter fortalte Arild Kalkvik, leder i Norske kinosjefers forbund om forbundet, mens Ida Balto snakket litt om Norsk kinoforbund som representerer de minste kinoene. Jon Iversen fra Filmklubbforbundet snakket om deres virksomhet. Til slutt oppsummerte Film & Kinos direktør Guttorm Petterson.

Det var to innholdsrike dager, både faglig og sosialt. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra deltakerne og legger ved et sitat fra evalueringsskjemaet:

Bra opplegg, viktig kurs, fint også ift det sosiale/ få ansikter på nye folk, både kinoansatte & Film & Kino.

Annonse
Skroll til toppen