Annonse
Filmens Hus

Julefilmtreff i Oslo

Julefilmtreffet i desember, fra tirsdag 6. desember til torsdag 8. desember, byr på en rekke gode filmer av alle slag. Pågangen har vært stor og det blir neppe plass til alle. Av titler vi regner med kan nevnes «Dyrene i Hakkebakkeskogen» basert på Thorbjørn Egners historie i regi av den erfarne Rasmus Sivertsen, filmen om fenomenet og ungdomsidolene «Marcus & Martinus», Disneys «Vaiana», mere norsk med «TRIO – Jakten på Olavskrinet», Margreth Olins «Barndom», norske regissører i USA med André Øvredals «The Autopsy of Jane Doe» og forhåpentligvis Morten Tyldums «Passengers», samt «Kings Bay» med Kari Bremnes.

Marcus og Martinus.jpg

Videre en rekke godbiter som «Lion» fra Norsk Filmdistribusjon, «Collateral Beauty» fra SF, «Hidden Figures» fra Fox og «Julieta» fra AWE. Flere norske kan bli «Barndom» og «Hjertestarter» og gjensyn med «Karenina & jeg», om plassen tillater det. «La La Land» er en Oscar-favoritt vi håper å få plass til, og krydder som «Disippelen» fra Fidalgo og «Den store prøven» fra Arthaus, som vant manusprisen i Cannes.

Julebord 6. desember

Julebordet var det i år ikke mulig å få plass til på Filmens Hus og vi beveger oss derfor bort til gamle Astrup Fearnley museet i Dronningensgate 4. Menyen blir den samme som før med julemat, som betyr ribbe, pølser og medister eller pinnekjøtt med tilbehør, og drikke pleier ikke å bli noe problem. Vorspiel som vanlig hos SF Studios og veien videre blir derfor kortere enn vanlig. Det blir høyere under taket og god plass. Husk bindende påmelding som allerede er lagt ut. Det blir jul i år også og årets kino i ulike klasser skal kåres, med stor vekt på hva som ble gjort under Den store kinodagen.

Påmelding til julebordet her

Annonse
Skroll til toppen