Annonse
Emma Stone og Ryan Gosling i La La Land

Oscar-spekulasjoner: Disse er i front

Tradisjon tro tar vi en tidlig titt på de heteste kandidatene til filmbransjens gjeveste prisfest. I år som før er spekulasjonene allerede i full gang og ekspertene har begynt å sikte seg inn på sine favoritter.

Oscar-utdelingen i 2016 vant «Spotlight» for beste film, «Mad Max» vant flest priser og Leonardo DiCpario fikk endelig sin etterlengtede stautett, for sin innsats i «The Revenant». Hvem blir 2017s store seierherrer og -kvinner?

Les også: Norges Oscar-kandidat er annonsert

Nominasjonene annonseres på nyåret, nærmere bestemt 14. januar, og selve Oscar-showet går av stabelen 28. februar.

Disse peker seg ut så langt:

2.jpg

The Birth of A Nation

Norsk premiere: 27. januar 2017

Med solide kritikker fra Sundance-festivalen i vinter, og god kok siden, er dette en av de første håpefulle som har annonsert sitt kandidatur. Vi møter Nate Turner, slave og predikant, som orkestrerer et opprør i håp om frihet for sitt folk. Hovedrolleinnehaver Nate Parker står også for regi og manus – sprekt!

Trailer og mer om filmen

 

2.jpg

Jungelboken

Norsk premiere: 15. april

Denne familiefilmen krøp inn i både publikums og kritikernes hjerter da den gikk opp i vår. Og Akademiets kjærlighet til publikumsvinnere kommer nok til å gjøre filmen aktuell i flere kategorier enn bare de tekniske og visuelle. Rudyard Kipling-adapsjonen er regissert av suksessrike Jon Favreau. 

Trailer og mer om filmen

 

Ryan.jpg 

La La Land

Norsk premiere: 24. februar 2017

Damien Chazelle tok pusten fra de fleste med den eksplosive spillefilmdebuten «Whiplash», som rasket med seg fem Oscar-nominasjoner og vant tre i 2015. Film nummer to, med Emma Stone og Ryan Gosling, ligger pent an for 2017, med en storslått åpning i Venezia og stort sett glitrende anmeldelser så langt.

Trailer og mer om filmen

 

1.jpg

Passengers

Norsk premiere: 25. desember

Med norske Morten Tyldum i registolen heier vi litt ekstra på dette sci fi-dramaet, som også det buzzer bra rundt der ute. Jennifer Lawrence og Chris Pratt spiller to passasjerer som våkner fra dvalen 60 år for tidlig, på sin ferd mot en koloni langt ute i verdensrommet.

Mer om filmen

 

Michelle.jpg

Mancheser by the Sea

Norsk premiere: 6. januar 2017

Michelle Williams og Casey Affleck mønstrer i Kenneth Lonergans nye film, som også har høstet massivt med lovord etter Sundance-premieren. Det lukter skuespillerpriser lang vei og ekspertene tror (så langt) også muligheter i den aller gjeveste kategorien, beste film.

Mer om filmen

Liam.jpg

Silence

Foreløpig ikke norsk premieredato

Man må alltid regne med ringreven Martin Scorsese, som denne gangen tar fatt på et historisk-religiøst drama, basert på Shūsaku Endōs roman med samme navn. Kan Liam Neeson være tilbake i Oscar-varmen, 23 år og x antall actionfilmer etter nominasjonen for «Schindlers liste»?

Mer om filmen

 

Loving.jpg

Loving

Norsk premiere: 3. februar 2017

Superproduktive Jeff Nichols («Take Shelter», «Mud», «Midnight Specials») ble lovpriset nok en gang, da hans nye film hadde premiere i Cannes. Året er 1958, vi befinner oss i Virginia, hvor Richard og Mildred Loving (Joel Edgerton og Ruth Negga) idømmes fengsel for å ha giftet seg.

 

1.jpg

Allierte

Norsk premiere: 23. november

Brad Pitt har aldri vunnet Oscar for sitt skuespill – kan 2017 bli hans år? I Robert Zemeckis’ romantiske dramatriller, med originaltittel «Allied», spiller han mot vidunderlige Marion Cotillard. Store følelser, vakre mennesker og store svik – dramatikk som Hollywood kan elske.

Trailer og mer om filmen

1.jpg

Lion

Norsk premiere: 25. desember

Dev Patel, kjent fra «Slumdog Millionaire», spiller hovedrollen som adopterte Saroo Brierley, mannen som fant tilbake til fødestedet sitt i Inda ved hjelp av Google Earth. Oscar-vinner Nicole Kidman spiller moren og regien er ved langfilmdebutant Garth Davis, kjent for serien «Top of the Lake».

Trailer og mer om filmen

 

Amy Adams er aktuell med både "Arrival" (bildet) og "Nocturnal Animals".

Flere interessante titler

I tillegg er det også spenning knyttet til filmer som Clint Eastwoods premiereklare flydrama «Sully«, gjeninnspillingen av westernfilmen «The Magnificent Seven» og Tom Fords nye film «Nocturnal Animals«, med Amy Adams og Jake Gyllenhaal. Mange holder også en knapp på oppvekstdramaet «Moonlight«, Denzel Washingtons «Fences«, hvor han både har regi og hovedrolle,  og Denis Villeneuves sci fi-mysterie «Arrival«, også med Amy Adams (et meget hett navn!) på rollelisten.

Dessuten skal vi ALDRI GLEMME Oscar-dronningen Meryl Streep, som kan vinne sin fjerde Oscar og tjuende (!!!) nominasjon for rollen i «Florence Foster Jenkins«. Apropos folk man ikke skal glemme, to ganger Oscar-vinner Ang Lee er også aktuell med krigsdramaet «Billy Lynns hjemkomst«.

 

 

Kilder: IndieWire, RottenTomatoes, Metacritic, Filmweb

 

Annonse
Skroll til toppen