Annonse
Filmen Brødre hadde førpremiere på Den store skolekinodagen 2015, her i Trondheim. Foto: Trondheim kino.

Den store skolekinodagen (2017)

Film hører hjemme i undervisningen, både som kunst og læremiddel. Film formidler kunnskap om verden og livet. Film rører ved følelser og stimulerer fantasien. Kunnskap om film fremmer verbal- og bildespråket, og ikke minst gir film en felles kunstopplevelse for hele klassen.

Initativtaker til Den store skolekinodagen er Film & Kino og det er de enkelte kinoene som arrangerer sin skolekinodag lokalt. Prosjektet er igangsatt for å sette fokus på skolekino. I 2016 deltok 75 kinoer og godt over 30 000 elever.

Kåring av Årets skolekino

Vi kårer årets skolekino, 10 000 kroner til vinneren. Prisen deles ut under julebordet til Film & Kino. I 2016 ble årets skolekino Notodden kino, som har jobbet målrettet med skolekino i mange år.

 Send rapport per e-post til jorgen@kino.no for å være med i 2017-kåringen.

Ressurser

For å hjelpe kinoene i arbeidet med skolekinodagen har vi som tidligere laget en oversikt over anbefalte filmer som er tilgjengelig. Denne blir sendt ut i begynnelsen av januar.

Plakater for utskrift ligger på Mediaserveren under Arrangementer. Plakaten blir lagt ut i januar. Ta kontakt om du ikke har tilgang til Filmwebs medieserver

Filmstudieark finner du på skolekino.no.

Kontakt Jørgen Stensland i Film & Kino om du har spørsmål.

 

 

 

Annonse
Skroll til toppen