Annonse
Mufasa og Scar i Løvenes konge

17 Disney-klassikere som får nytt liv

Fra «Løvenes konge» til «Cruella» – vi har tatt en titt på de klassiske Disney-animasjonene som får nytt liv i live-action:

Genie_aladdin.jpg

Aladdin

«Aladdin» ble årets mest sette film i 1992, og spilte inn over fire milliarder kroner. Tegnefilmsuksessen ble hele fem ganger Oscar-nominert, og vant to av dem: For beste originalsang («A Whole New World»), og for beste filmmusikk. Ifølge amerikanske medier skal Guy Ritchie nå være i forhandlinger med Disney om å lage en live-action nyinnspilling av «Aladdin», som visstnok skal inneholde mange av de musikalske elementene fra originalen. Filmen har foreløpig ikke fått premieredato.

Mufasa.jpg

Løvenes konge

«Løvens konge» ble utgitt i 1994, og er en av de mest suksessfulle og innbringende animasjonsfilmene som er produsert. Filmens sanger er skrevet av Elton John og Tim Rice, og filmmusikken av ikoniske Hans Zimmer. Både filmmusikken og den velkjente sangen «Can you feel the love tonight» vant Oscarstatuetter i 1995, og filmens soundtrack solgte over 14 millioner eksemplarer. Disney bekreftet nylig at de skal lage spillefilm av «Løvens konge», og at Jon Favreau, som for tiden arbeider med Jungelbokens oppfølger, skal regissere. Nyinnspillingen har foreløpig ingen fastsatt premieredato.

2.jpg

Mulan

Walt Disney Studios lanserte animasjonsfilmen «Mulan» i 1998 og historien spilte inn hele 304,3 millioner dollar på verdensbasis. Nå er et gjensyn med den kinesiske krigerprinsessen rett rundt hjørnet, for en live-action nyinnspilling av «Mulan» har fått amerikansk premieredato allerede 2. november 2018. Filmens manus er skrevet av Rick Jaffa og Amanda Silver («Jurrasic World»).

1.jpg

Den lille havfruen

Lin-Manuel Miranda, skaperen av Broadway-suksessen «Hamilton», har ifølge ryktene blitt paret opp med Disneys faste låtskriver Alan Menken for å skape en live-action nyinnspilling av Hans Christian Andersens folkekjære eventyr «Den lille havfruen». Menken vant to Oscarstatuetter for sangene i den originale animasjonsfilmen fra 1989, og nyinnspillingen vil inneholde mye av den opprinnelige musikken. Prosjektet har foreløpig ingen premieredato.

Cruella de vil - 101 dalmatinere.jpg

Cruella

Emma Stone skal spille tittelrollen når denne ondskapsfulle og pelsgale dama får sin egen film i 2018. Vi ble først introdusert for Cruella i animasjonsfilmen «101 Dalmatinere» fra 1961, og senere ble hun gjort levende av Glenn Close i live-action nyinnspillingen fra 1996.

1.jpg

Dumbo

Tim Burton har tidligere forvandlet tegnefilmen «Alice i Eventyrland» (1951) til live-action, og nå skal han også regissere nyinnspillingen av «Dumbo«(1941)- elefanten som ertes for sine gigantiske ører. Manuset skal føres i pennen av Ehren Kruger, forfatteren bak blant annet «The Ring» og tre «Transformers»-oppfølgere.

3.jpg

Peter Pan

Regissøren bak kinoaktuelle «Peter og Dragen», David Lowery, har fått det ærefulle oppdraget med å regissere en ny live-action-versjon av «Peter Pan». Animasjonsklassikeren fra 1953 er fremdeles den mest suksessrike adapsjonen av J.M Barries novelle om gutten fra Neverland som aldri blir eldre. Den kommende filmen har forventet premiere i 2019.

7.jpg

Tingeling

Rese Witherspoon skal spille hovedrollen når den vesle feen fra Peter Pan får sin egen spillefilm. Karakteren har tidligere vært tolket av Julia Roberts i Steven Spielbergs «Hook«. «Tingeling» har foreløpig ikke fått premieredato.

2.jpg

Sverdet i stenen

«Game of Thrones» manusforfatter, Bryan Cogman, skriver for øyeblikket på manuset til en live-action adapsjon av animasjonsfilmen «Sverdet i stenen» (1963). Handlingen følger unge Kong Arthur og den gamle trollmannen Merlins eventyr. Filmen har foreløpig ikke fått premieredato.

2.jpg

Pinocchio

Disneys andre animasjonsfilm, «Pinocchio«, ble lansert i 1940, og tredukken som drømmer om å bli en virkelig gutt ble straks en favoritt. Nå planlegger Disney å gi filmen samme behandling som titlene over, nemlig en live-action nyinnspilling. Også Guillermo del Toro og Robert Downey Jr. har vist sin interesse for karakteren, så det er mulig at historien vil filmatiseres av flere studioer. Premieredatoen er ikke fastsatt.

8.jpg

Ole Brumm

Den vesle honning-elskende bjørnen ble først animert av Disney i 1966, og snart får vi møte ham igjen i live-action. Alex Ross Perry har allerede manuset klart, og den nye filmen skal hovedsakelig fokusere på en voksen versjon av Ole Brumms gode venn Christoper Robin. Filmens premieredato er ikke bestemt.

Ps! En film om Ole Brumm-forfatteren A.A.Milnes liv er også planlagt, med ubestemt lanseringsdato i 2017. Hovedrollene spilles av Domhall Gleeson og Margot Robbie.

1.jpg

Night On Bald Mountain

Kanskje den største overraskelsene på lista? «Night On Bald Mountain»-sekvensen fra Disney’s klassiske musikal «Fantasia» (1940) skal spinnes videre på og bli spillefilm. Den originale animasjonssekvensen fokuserer på en mørk og bevinget skapning som vekker dødes ånder til live, og nyter en galskapens natt før sola står opp. Det hele utspiller seg til toner av den russiske komponisten Modest Mussorgsky, og er totalt blottet for dialog. Den kommende spin-offen har foreløpig ikke fastsatt premieredato.

Ps! I 2010 lanserte Disney en film inspirert av en annen «Fantasia»-sekvens, nemlig «Trollmannens læregutt» med Nicolas Cage i hovedrollen.

1.jpg

Jungelboken 2

Regissør Jon Favreaus live-action-versjon av animasjonsklassikeren fra 1967, «Jungelboken«, har spilt inn svimlende 966 millioner(!) dollar fra lanseringen i april 2016. Slik suksess blir det oppfølgere av, og både Favreau, manusforfatter Justin Marks og den unge skuespilleren Neel Sethi vender tilbake for en andre film om foreldreløse Mowgli som oppdras av jungeldyr. Foreløpig ser det ut til at filmen vil lanseres i løpet av 2019.

5.jpg

Malificent 2

Den onde feen Maleficent dukket først opp i Disneys folkekjære animasjonsfilm «Tornerose» (1959). I 2014 fikk Maleficent en egen spillefilm med selveste Angelina Jolie i tittelrollen, og før året var omme hadde historien spilt inn hele 758 millioner dollar. Både Jolie og manusforfatter Linda Woolverton returnerer når produksjonen av oppfølgeren, som hittil ikke har fått lanseringsdato, skal i gang.

2.jpg 

Prince Charming

Etter å ha lånt en rekke elementer fra Disneys animasjonsfilm «Cinderella» (1950), tok Lily James og «Eventyret om Askepott» verden med storm i 2015. Nå er tiden inne for å rette oppmerksomheten mot en annen karakter, nærmere bestemt den kjekke prinsen. Det er enda uklart hvem av Disney-universets sjarmerende prinser som har fått tittelrollen. Kanskje vil det bli ham fra fra «Askepott»? Eller ham fra «Snehvit og de syv dvergene»? Eller blir det en helt ukjent, glitrende prins tro?

1.jpg 

Rose Red

Ingen annen tegnefilm har trollbundet så mange mennesker som Walt Disneys første mesterverk «Snehvit og de syv dvergene» (1937). Er du av dem som har sett filmen gjentatte ganger, kan du glede deg stort, for nå planlegger studioet en egen Snehvit-spin-off. Den kommende spillefilmen er døpt «Rose Red», og handlingen skal dreie seg om Snehvits søster, Rose Red, som først ble introdusert i brødrene Grimms eventyr på begynnelsen av 1800-tallet.

3.png

Skjønnheten og Udyret

Emma Watson og Dan Stevens har kapret tittelrollene i det som må være den mest etterlengtede filmen i 2017. Filmens første teasertrailer ble sluppet i mai 2016 og ble sett svimlende 91,8 millioner ganger i løpet av første levedøgn. Teaseren toppet til og med «Star Wars: The Force Awakens»- traileren og kvalifiserte til ny Youtube-rekord. Nyinnspillingen av animasjonsfilmen fra 1991 har fått norsk premieredato 17. mars 2017, og på skuespillerlista finner vi blant annet Luke Evans, Ewan McGregor, Emma Thompson og Ian McKellen.

 

Annonse
Skroll til toppen