Annonse

PM: Aamot-stautetten til Synnøve Hørsdal

I begrunnelsen for tildelingen av Aamot-statuetten heter det blant annet at hun har vært, og er en stor inspirasjon for mange i bransjen. Hun har ikke bare produsert fremragende filmer, men også deltatt aktivt i å utforme den norske filmpolitikken og bidratt til gode rammevilkår for film-produksjonen i årene som kommer.

Synnøve har siden oppstarten av Maipo i 2000 drevet sitt og Dag Alvebergs produksjonsselskap frem til å bli ett av landets største og ledende. Hun har mer enn 28 producer credits og har gitt det norske publikummet mange gode filmer: noen kommersielle, noen utfordrende, noen kunstfilmer samt flere høykvalitets barnefilmer. De har høstet priser og anerkjennelse både i Norge og ute i verden.

Årets Aamot utvalg har enstemmig kommet frem til at Synnøve Hørsdal, gjennom sitt arbeide med høye ambisjoner, har fremmet norsk filmkunst og loset bransjen gjennom en politisk krevende tid med store endringer. Hun er en fremragende filmprodusent som har satset på kvinnelige talenter, samt er et forbilde for mange unge kvinnelige filmstudenter.

Aamot-statuetten er Film & Kinos ærespris. Den deles ut til personer som har gjort en fremragende innsats i eller for norsk film eller filmproduksjon. Statuetten er laget av skulptør Arne N. Vigeland. Kandidater innstilles av et utvalg bestående av Jan Erik Holst (leder), Silje Hopland Eik, Christin Berg, Elisabeth Halvorsen og Åge Hoffart. Film & Kinos administrerende direktør Guttorm Petterson har vært sekretariat.

 

For ytterligere opplysninger, kontakt Film & Kino ved:

Adm. direktør Guttorm Petterson, tlf. 930 04 143 guttorm@kino.no

Eller utvalgets leder

Jan Erik Holst, tlf. 907 58 242 janerik.holst@gmail.com

 

Film & Kino

Film & Kino er medlems- og bransjeorganisasjon for private og kommunale kinoer samt videodistributører. Organisasjonen forvalter Norsk kino- og filmfond (NKFF) og driver i tillegg Bygdekinoen.   

Annonse
Skroll til toppen