Annonse
Årets kino - mellomstor klasse - Edda kino Haugesund

Årets kino og skolekino

Den store kinodagen startet for 30 år siden i Haugesund – som har markert dette i år – og har bredt seg til et stort og viktig arrangement over hele landet. Noe av det viktigste vi gjør er å sette film på kino på dagsorden! Det er åpenbart noen gjengangere blant kinoer som gjør det kjempebra denne dagen og bruker veldige mye ressurser på å få det til. De som ikke har levert rapporter har dessverre heller ikke kommet i betraktning.

Aurora-kjeden har tydeligvis generelt lagt mye arbeid i Den store kinodagen i år og har jevnt over en fin økning i besøket, på over 50% de fleste steder. Dugnadsgjengen i Glomfjord var med for første gang og konkluderte i en morsom rapport med at dette skal de ikke gjøre igjen, for det var bare flaks at deres utendørsvisning av «Supervention 2» høyt til fjells gikk bra! Supert tiltak med utendørsvisning på fjellet.

2.jpg

Foto: Sigurd Moe Hetland

Årets kino – stor klasse

I klassen stor kino (over 200.000 besøk) satte Aurora kino Fokus i Tromsø satte rekord og hadde en pen økning på 43%, med egen betalt fotograf til disposisjon hele dagen, sykepleierstudenter med bamsesykehus, stearinlys og spotter i lokalene. Trondheim Kino har igjen satset stort med sterk markedsføring, omfattende program og aktiviteter og ansatte i kostymer med mange positive tilbakemeldinger fra publikum.

Vinneren i klassen har igjen hatt døgnåpent, med kinomaraton (klippekort for å se 12 filmer på rad), «kinocamp» om natta i dempet belysning, fokus på trafikksikkerhet («Børning 2»), markedsføring av egen Sci-fi festival. Stort sett utsolgte forestillinger og mye oppmerksomhet. Faktisk puster kinoen Bergen og Trondheim i nakken denne dagen, med over 10.000 besøkende.

Det er ikke til å komme utenom FREDRIKSTAD KINO i år heller, for fjerde år på rad! En fantastisk prestasjon.

 

3.jpg

Foto: Sigurd Moe Hetland

Årets kino – liten klasse

I kategori C, liten kino (under 100.000 besøk årlig) var konkurransen beinhard! Nome Kinos økning på 234% er vanskelig å slå. Kimen Kino i Stjørdal har utvist stor kreativitet og hatt veldig gjennomført og gjennomtenkt program med aktiviteter av ulike slag. Ål kino har igjen utmerket seg med solid markedsføring og stor oppfinnsomhet og en svært fyldig rapport. Aurora-kinoene er nevnt og Mosjøen hadde også en økning på over 50%. Sogndal er som vanlig på toppen, men i år har vi kåret en ny vinner i denne klassen med en økning på over 100% i forhold til i fjor.

Kinoen laget sin egen lille video for å minne om Den store kinodagen, var hjertelig til stede på Instagram og i andre sosiale medier hele tiden, tegnekonkurranse og ansiktsmaling i likhet med mange andre kinoer, men med eget popcorn-tre, godteripakker, rød løper, variert og tettpakket program og stor lokal oppmerksomhet.

Årets kino i liten klasse er STRYN KINO!

 

1.jpg

Foto: Sigurd Moe Hetland

Årets kino – mellomstor klasse

Vinnerkinoen har en imponerende mengde morsomme aktiviteter, både gjengangerne og nyheter, men felles for alle er at de knyttes til filmer som går og filmer som kommer. Derfor kunne publikum delta på Snekker Andersens rebusløp, Hakkebakkeskogens hinderløype, Trolls Disco, Mikkels pølsebod, finn og snap fabeldyr, med mer. 28 filmer på 31 visninger.

Når alle disse aktivitetene, og mange flere, også fører til en solid besøksøkning med hele 30%, er vinneren opplagt. Ikke bare startet de Den store kinodagen, de slår resten av landet med 30 årsjubileet i år, men resten av landet feirer 30-års jubileum neste år.

Årets vinner er, nok en gang, EDDA KINO HAUGESUND!

 

4.jpg

Foto: Sigurd Moe Hetland

Årets skolekino

Årets skolekino målt etter rapporter fra Den store skolekinodagen.

Som dere vet så har Film & Kino tidligere utdelt vinneren av årets Skolekino på våren i etterkant av Den store skolekinodagen som er første tirsdagen i februar. I år hadde vi lyst til å dele ut denne sammen med de andre prisene under julebordet.

60 kinoer over hele landet trakk i overkant av 25 000 elever til kinoen da Den store skolekinodagen ble arrangert for 14. gang tirsdag 2. februar. Noen kinoer arrangerte også skolekinofestival.

De siste fem årene har besøket stabilisert seg på et høyt nivå. Mellom 20 000 og 35 000 elever har hvert av årene hatt gleden av å oppleve film og delta på tilknyttede arrangementer på Den store skolekinodagen. På Nordkapp og Notodden er det også arrangert skolekinofestival over flere dager.

På Den store skolekinodagen tilbyr kinoene sterkt rabatterte kinobilletter til skolene, og de setter opp de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene denne dagen. Filmene spenner over mange sjangre og tidsepoker.

Flere kinoer var med i kampen om å bli årets skolekino. På mange små kinoer var det stor aktivitet og mange elever på kino. Aurora Narvik økte fra 80 elever til 350 elever på kinoen. Stor prosentvis økning. Etne hadde 530 besøk som er veldig bra for en liten plass. Både Stryn og Sel hadde omtrent 700 besøk. Alt er veldig bra Vil spesielt nevne Flora kommunale kino i Florø som hadde et besøk på 1300 denne dagen.

Nordkapp kino har vært en gjenganger med Honnywoodfestivalen. Også i år viste de film for alle elevene. 3 dager med visninger. 9 filmer til sammen. Som vanlig har Nordkapp levert en sterk søknad om å bli årets skolekino, men i år så nådde de ikke helt opp.

Årets skolekino arrangerte skolefilmfestival for 5 gang.  5 til 10 trinn fik filmskaperbesøk. Til sammen 8 filmer ble vist for barn og unge denne dagen. Skolefilmfestivalen deres er lagt inn i fagplanen og kinoen brukes denne dagen både i skoletid og etter. Totalt besøk ble i år 1400 elever.

Årets skolekino er NOTODDEN KINO!

Annonse
Skroll til toppen