Annonse
Nils Gullsvåg (Vega media AS) Kenneth Nordmann (Sparebank1 Nord-Norge) og ordfører i Vega, Andre Møller

Stor oppslutning om nye Vega kino

På bildet: Nils Gullsvåg, Kenneth Nordmann og Andre Møller

Lørdag 28. januar ble Vega kino erklært for åpnet, til stor glede for lokalbefolkningen. 15% av vegaværingene var innom kinoen i løpet av den offisielle åpningshelgen, som blant annet hadde «Marcus & Martinus – Sammen om drømmen», «Børning 2» og «Lion» på programmet.

Kinoen er startet opp av Vega media AS, som ellers selger tjenester innen lyd, lys, scene og kulturarrangement.

– Folket i bygda har vært meget fornøyd med at vi har fått dette til og over 550 kinobilletter er solgt så langt siden 18.desember, forteller daglig leder i  Vega media AS, Nils Gullsvåg.

Kenneth Normann fra Sparebank 1 Nord Norge hadde æren av å klippe av dem gammeldagse 35mm filmrullen og sende Vega inn i den digitale kinoalderen. Ordføreren i Vega, Andre Møller, holdt og en tale der han fortalte litt om hva huset var før og hva det var blitt til i løpet av de siste årene. Særlig nevnte han hvor viktig aktivitetene var for barn og unge i Vega. Han ønsket lykke til videre og fortalte at kommunen vil være med på å støtte huset og kinoen videre framover.

vega.jpg
Til venstre: Stolt kinoansvarlig Ole Bjørn Nygård Berg/Til høyre: Full sall på åpningen

Vega er en øykommune på Helgelandskysten som står på UNESCOs verdensarvliste og består ac 6000 øyer, holmer og skjær. I tillegg til hovedhøya Vega er Ylvingen (kjent fra TV-serien), Kilvær og Omnøy helårsbebodde øyer. Så mye som 50 000 tursiter besøker stedet årlig, noe også kinoen håper å dra nytte av:

– Vi satser på ca 100 forestillinger i året og ønsker å nå alle både fastboende og turister, sier Gullsvåg

Salen i Vega kino har 85 seter i amfi, samt mulighet for 30 ekstra seter foran i salen. De har Christe-projektor og 7.1 surround med plassbygd lineær hornsubløsning, unikt i Norge i følge Gullsvåg.

Foto: Benedicte Rorøen

Annonse
Skroll til toppen