Annonse
Bø kino i Vesterålen - Den store skolekinodagen

Høy deltakelse og stort engasjement

Foto: Bø kino i Vesterålen med fin skolekinodebut

Den store skolekinodagen (DSSK) ble gjennomført tirsdag 7. februar for 14. gang, hvor over 30 000 skolebarn og -ungdommer deltok. Fra Nordkapp i nord til Kristiansand i sør, fra Kirkenes i øst til Florø i vest, var over 80 kinoer med, en fin økning fra i fjor hvor vi hadde 75 kinoer påmeldt.

 

Elevene som fikk være med på denne dagen kan som foreldrene deres før dem være enige om at skolekino er gøy!

Bredde og engasjement

Lokal tilhørighet har vært et viktig tema for opplegget på mange av kinoene rundt om i landet. På Trondheim kino var det førpremiere på «Trio – Jakten på Olavsskrinet», der elevene fikk møte skuespillerne fra filmen og den populære tv-serien. På Edda kino i Haugesund ble blant annet dokumentarfilmen «Det renner gull i gatene» vist, som handler om det historiske sildefisket i byen. Med førpremiere på dokumentarfilmen «Tungeskjærerne» ble det det både kutting av og smaking på torsketunger i etterkant, på henholdsvis Nordkapp kino og Skagen kino i Bø i Vesterålen. Sistnevnte kino hadde var med på DSSK for aller første gang, med svært positiv respons fra grunnskolene og full deltakelse blant alle kommunens elever i 1. til 10. trinn. 

Se også: Tungeskjæring på Rådhuset

På Oppdal kino ønsket kinosjef Morten Haagensen over 400 barn og unge velkommen inn på kinoen og småfolket satt fjetret under «Min nabo Totoro» og andre godbiter. På Hamar har de egen skolekinolærer og elever strømmet til fra mange skoler i området. På Nome fikk alle 2. klassinger i kommunen tilbud om å se «Maur i Rompa», mens på Norges vestligste kino, i Florø, er det filmvisninger hele uken, så også på fjorårets skolekino-vinner Notodden.

Bransjens gode samarbeid avgjørende

På programmet sto i alt 129 filmer fra 15 forskjellige kinofilmdistributører, flesteparten med egne filmstudieark. Alle filmene, inkludert førpremiene, ble vist til en billettpris av 35 kroner. At dette kan skje over hele landet er takket være det gode samarbeidet mellom kinoene, distributørene og Film & Kino.

Dagen ble promotert på Facebook med over 125 000 personer nådd, to helsider i Dagbladet 24. og 26. januar, samt mye annonsering på Dagbladets nettutgave. Det ble også laget nye plakater og en mer detaljert variant der kinoene kunne legge inn aktuelle filmer og bruke i annonseringen av DSSK lokalt.

Kåring av Årets skolekino

Vi kårer også i år årets skolekino, med 10 000 kroner til vinneren. Prisen deles ut under julebordet til Film & Kino. I 2016 ble årets skolekino Notodden kino, som har jobbet målrettet med skolekino i mange år.

 Send rapport per e-post til jorgen@kino.no for å være med i 2017-kåringen.

4.jpg

Notodden kino vant pris for årets skolekino i 2016
Foto: Sigurd Moe Hetland

 

Tips til saker? Kontakt oss på redaskjon@kino.no

 

Annonse
Skroll til toppen