Annonse
Vika kino

Den norske kinokonferansen 2017

Vi byr på innholdsrike dager for kinobransjen, med faglig påfyll, spennende diskusjoner og sosialt samvær. Konferansen starter med et teknisk seminar før selve konferansen avvikles 7. – 9. november.

Konferansen er fulltegnet og påmeldingen er stengt.

Program Kinokonferansen
Program – English version

Program Teknisk seminar

NB! Forandringer kan fortsatt forekomme.

Praktisk informasjon

Sted:
Vika kino (Nordisk Film Kino) Ruseløkkveien 14, 0251 Oslo

Hotell:
Scandic Solli Hotel (Parkveien 68, 0202 Oslo. Tlf 23 15 57 00)
Scandic Holberg Hotel (Holbergs plass 1. 0166 Oslo. Tlf 23 15 72 00). Dette kun dersom det andre hotellet blir fullt. Priser: 1220,- enkeltrom og 1420,- for dobbeltrom ved fellesbestilling via påmeldingsverktøyet til Berg-Hansen.

Trikkeholdeplasser: Ruseløkka (nedenfor hotellet) Solli (ovenfor, på Solli plass)
Kan ta trikk 12 til begge steder, 13 til Solli fra Jernbanetorget.

Deltakeravgift:
Kun teknisk seminar: Kr 2 000
Mandag – torsdag, inkludert teknisk seminar: Kr 4000
Den norske kinokonferansen, tirsdag – torsdag: Kr 3000

Prisen inkluderer alle seminarer + måltider. Man betaler selv for hotell (se info over).
Minifilmtreffdeltakere som ønsker å delta på måltidene betaler kostpris for dette.

Film & Kino dekker følgende for én deltaker per kino:
Overnatting: Kr 250 per natt.
Reise: Halvparten av reisekostnadene begrenset oppad til kr 1 500.

Det er mulig å melde på flere deltakere per kino, men da uten reise- og oppholdsstøtte.

 

Arrangementer

Middag mandag: Tjuvholmen Sjømagasin
Lunsj tirsdag og onsdag: Oslo Konserthus
Middag tirsdag: Ekeberg restauranten
Middag onsdag: Festningen restaurant

Konferansepub er Palace Grill.

 

Foreløpig program

Teknisk seminar for maskinister og minifilmtreff starter mandag 6. november etter lunsj og varer til lunsj på tirsdag. Den norske kinokonferansen starter tirsdag 7. november kl 1230, med felles lunsj med deltakerne på Teknisk seminar.

Mandag 6. november: Teknisk seminar og minifilmtreff

Mandagen vil det legges vekt på praktiske, matnyttige tema som angår bruken av de tekniske anleggene, og det vil som vanlig handle mest om det som finnes på kinoene. De kinotekniske leverandørene vil stå for de fleste innleggene, og det meste vil foregå på norsk.

Foreløpig program for teknisk seminar (pdf)

Det er også et minifilmtreff fra mandag 7. til lunsj tirsdag 8. Filmene her vil ikke foreligge før nærmere konferansen.

Middag på Tjuvholmens Sjømagasin
Festivalpub: Palace Grill

 

Tirsdag 7. november: Den norske kinokonferansen starter

På tirsdag vil det bli innlegg fra en rekke internasjonale forelesere, mange av dem vil være kjent for de som har vært med før (men med nye tema). Det vil fokuseres på ny teknologi, og på hvordan vi skal bruke den for stadig å gi publikum en bedre kinoopplevelse.

Blant de internasjonale innlederne kan nevnes: Julian Pinn (teknisk rådgiver for UNIC), Oliver Pasch (Sony Europe), Mike Bradbury (teknisk sjef for Odeon, UK), Guy Hawley (Harmon group), Brian Claypool (Christie), Jan Petersen/Jan Rasmussen (Nordisk Film DK). I tillegg kommer det representanter for Dolby, Barco, Harkness og kanskje Samsung (om ikke G.Hawley dekker deres tema) og enda noen til.

Den norske kinokonferansens hoveddel begynner med lunsj på konserthuset tirsdag, for deltakere både på teknisk del og vanlig del. Deretter rusler vi bort til kinoen og får en åpning og velkommen ved Jørgen Stensland.

Vi starter med en «Keynote» av Mark Christiansen, Executive Vice President Worldwide operations for Paramount skal snakke innlede. Mark har ledet arbeidet med digitalkino i Paramount og vært leder for studioenes samarbeidsorgan vedrørende digitalkino DCI.

Etter dette blir det to deler: Først en teknisk del: Sonys Oliver Pasch vil presentere deres arbeid med forbedret DCP og Julian Pinn vil snakke om datasikkerhet.

Deretter et Event-Cinema segment som vil inneholde følgende:

Rickard Gramfors Folkets hus och parker og Nina tryggvadottir fra UCS vil snakke om Live på kino i Norge. Monica Tørnblom fra Folkest hus och Parker vil snakke om booking av eventer, markedsføring og kommunikasjon.

Elaine Hildenborg og Sofie Seitamo-Mijac fra Bio Cosmopolite vil gi best practice eksempel fra Live bio i en forstad. Anne Carin Ødman fra Folkets hus Lidkøping vil snakke om Live bio i en småby. Emma Keith fra National Theatre Live UK, vil snakke om produksjonen av National Theatre.

Middag på Ekeberg Restauranten
Festivalpub: Palace Grill

 

Onsdag 8. november

Første del vil handle om status for kino i Norge, Europa og verden: Vår direktør vil snakke om Film og Kino og utfordringer for kinobransjen fremover. Samt se på statistikk for Norge. Phil Clapp, lederen fra UNIC vil snakke om status for industrien i Europa, Patrick Von Sychowsky fra Celluloid Junkie skal holde et innlegg som heter Global Cinema 2017 og Filmweb presenterer nyheter før medieviteren Johanne Koljonen skal snakke om design av kinoer.

Lunsj på Oslo Konserthus

Mariam Al-Bacha fra MBO Cinemas kommer helt fra Malaysia for å fortelle oss hvordan dedriver der. Vår trofaste venn Corinne Thibaut fra Coca-Cola Europa forteller om ungdomsbesøk og kioskvaner. Per Sundling og Janne Falk snakker om sitt arbeid med Popcorn og feirer 20-år i Norge. Sundlings har også fått Andrew Cretor til å kommer fra Chicago. Hans familie har drevet med Popcorn i 130 år.

Til slutt denne dagen blir det utdeling av priser.

Middag om kvelden på festningen restaurant. Her blir det utdeling av Aamotstatuett og presentasjon av Film & Kinos jubileumsbok i forbindelse med 100-års jubileet.

Kvelden avsluttes på «Konferansepuben» Palace Grill..

 

Torsdag 9. november

Blant annet vil næringslivets sikkerhetsråd snakke om sikkerhet på kino, de vil bli supplert av Katrine Halvorsen fra Nordisk Film Kino som vil snakke om deres rutiner rundt sikkerhet. Stjørdal kino gir eksempler på gode tiltak gjennom året. Nordisk Film Kino Asker snakker om sitt lokale «Biler» Tiltak. Capa og MDN presenterer nyheter.  Det vil bli noen ytterligere innlegg.

 

Til slutt enkel lunsj på kinoen før avreise.

Program Kinokonferansen
Program – English version

Program Teknisk seminar

NB! Forandringer kan fortsatt forekomme.

 

Annonse
Skroll til toppen