Annonse
Rasmus Sivertsen og Erik Poppe mottar Sølvklumpen for beste barnefilm og beste film

Årets Sølvklump-vinnere

Foto: Sigurd Moe Hetland

Tirsdag 12. mars var det duket for Kinosjefforbundets årsmøte, og her ble den norske filmprisen Sølvklumpen delt ut.

Dette er årets vinnere:

BESTE NORSKE FILM 2016:
Kongens nei, regissert av Erik Poppe

BESTE NORSKE BARNEFILM 2016:
Dyrene i Hakkebakkeskogen, regissert av Rasmus Sivertsen.

Dette er fjerde gang Rasmus Sivertsen vinner Sølvklumpen. Han har tidligere fått prisen for «Kurt blir grusom» og to filmer fra Flåklypa. Erik Poppe vant sin tredje Sølvklump. Han har tidligere vunnet for «De Usynlige» og «Tusen ganger god natt».

Juryen besto av Eli Gjerde, Randi Morso og Jørgen Søderberg Jansen. De sier dette om årets vinnere:

Sølvklumpen: Beste norske film 2016: Årets prisvinner har nådd bredt ut til et stort publikum, fra ungdommer og oppover – og i særlig stor grad har den nådd ut til den eldste delen av landets kinopublikum. Filmen skildrer en mørk og dramatisk del av Norges historie på en medrivende måte, og rommer samtidig en psykologisk og relasjonell dybde. På mesterlig vis formidler filmen den usikkerheten og det kaoset som landet vårt plutselig ble kastet ut i – og det skjebnedramaet som utspilte seg blant landets ledere – noen dramatiske aprildager i 1940. Tidsbildet er solid og troverdig. Skuespillerprestasjonene er fremragende. En enestående Jesper Christensen er Kong Haakon, og Anders Baasmo Christiansen evner å fremstille en ung kronprins Olav på en nær og troverdig måte. Kongens nei er årets vinner av Sølvklumpen, som dermed tildeles regissør Erik Poppe for tredje gang.

Sølvklumpen: Beste norske barnefilm i 2016: Prisvinneren er en sjarmerende film for de aller yngste som også er en frydefull opplevelse for et voksent publikum. Filmen viser stor respekt for barnebok-klassikeren den bygger på, og har samtidig en friskhet i uttrykket – ikke minst takket være energisk fremføring av kjente og kjære melodier. Dette gjør historien ny og spennende, også for de mange som kan den på rams. Stop-motion teknikken kler historien utmerket, og Torbjørn Egners karakterer er gjenkjennbare, samtidig som de fremstår med større dybde; bokstavelig talt. Sølvklumpen for årets beste norske barnefilm går til Dyrene i Hakkebakkeskogen. Nok en gang, altså – for fjerde gang, faktisk, til regissør Rasmus A. Sivertsen og Qvisten Animasjon.

Se også: HUGO-prisen til Sotra

Annonse
Skroll til toppen