Annonse
Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit - Foto: Jørgen Gomnæs, Det kongelige hoff

Kronprinsesse Mette-Marit besøker Amandusfestivalen

Foto: Jørgen Gomnæs, Det kongelige hoff.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit besøker den 30. utgaven av Amandusfestivalen, som går av stabalen 22. – 26. mars. Hun vil være tilstede på fredagen for å se på festivalen og overvære prisutdelingen for beste manus.

Manus i fokus

Festivalen har i år et fokus på manuskriptet som kunstform, med egen manuskonkurranse og manusverksted under festivalen.  For å understreke betydningen av denne kunstformen og fagfunksjonen, arrangeres det en egen prisutdeling fredag 24. mars kl. 12, ved Lillehammer kino, hvor Kronprinsessen som nevnt vil vervære utdelingen. De to jurylederne er begge manusforfattere.

De øvrige prisene til festivalen deles ut under Amandusprisen kl. 18 i Maihaugsalen samme dag. Denne utdelingen ledes av konferansier Dex Carrington og har musikalske innslag av Kid Astray.

Beskytterskap

Kronprinsessen er Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival sin høye beskytter, og besøker festivalen i anledning 30-årsjubileet.

Ordningen med beskytterskap fungerer som en anerkjenning av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet.

Amandus er en av tre filmfestivaler i Norge som har kongelig beskytter. Barnefilmfestivalen i Kristiansand er også beskyttet av Kronprinsessen, mens Den Norske Filmfestivalen i Haugesund er beskyttet av Kronprins Haakon.

 

 

Annonse
Skroll til toppen