Annonse
Espen Jørgensen, Hamarama

Duket for 5. utgave av Hamarama

Hamars kinosjef Espen Jørgensen og gjør seg klare for å ønske velkommen til Hamars egen filmfestival Hamarama for femte år på rad. Vi tok en liten prat med Jørgensen dagen før dagen:

– Hvordan føles det å stå klar med femte utgave av Hamarama?

– Jo, det kjennes vel bra – litt vakuum akkurat nå, sånn like før det braker løs. Det at vi har kommet til den femte festivalen betyr at festivalen har kommet for å bli, selv om den stadig må utvikles videre. 

– Kan du trekke frem noen høydepunkter fra årets festival?

– For oss i Hamar er selvsagt det store høydepunktet å ta imot byens store filmstjerne til åpningen av festivalen. Anders Baasmo Christiansen kommer sammen med regissør Jorunn Myklebust Syversen og filmen «Hoggeren» (bildet under). Det blir en flott åpning!

1.jpg

Ellers er vi stolte av  bredden i årets festival, med 36 filmer, fra 26 nasjoner. Og så ser vi frem til å kunne dele ut den aller første Hamaramaprisen – som ikke er en pris for en enkelt film, men som skal tildeles en person i det filmfaglige miljøet i Innlandet, fortsetter Jørgensen

– Hvilke tilbakemeldigner får dere fra publikum?

– Vi får alltid veldig positive tilbakemeldinger fra publikum, både de som har vært på festival, og de som ikke har det. Alle er veldig positive, mange sier de gleder seg! Vi skulle selvsagt ønske at det også resulterte i større oppslutning om festivalen. Hamarama er fremdeles en liten, men standhaftig og trivelig festival.

Festivalen går av stabelen 22. – 26. mars.

Annonse
Skroll til toppen