Annonse
CinemaCon

Dag 1: CinemaCon

Film & Kinos avdelingsdirektør Jørgen Stensland er på plass i Sin City for å ta pulsen på 2017-utgaven av verdens største kinomesse, CinemaCon (27.03. – 30.03.2017). Her rapporterer han om høydepunkter fra konferansens første dag.

Konferansen har i år rekordstor deltakelse, med over 5000 deltakere. Ti studioer bidrar med innhold, noe som er ny rekord. Focus features og STX er nye, Amazon er tilbake, mens Sony, Disney, Lionsgate, Paramount, Fox, Universal og Warner presenterer alle sine kommende slater.

Utstillingen (Trade show) er verdens største og i år større enn noen gang. 500 båser til utstillere og 12 premium utstillingsplasser er tilgjengelig. De to organisasjonene ICTA (teknologi) og NAC (kiosk) støtter NATO (The National Associaction of Theatre Owners) og er med på å skape liv og røre under konferansen. I tillegg er det hektisk møtevirksomhet på alle møterommene i konferansedelen av Ceasars Palace.

Se også: Dag 2 på CinemaCon 2017

Keynotes på International Day

Andrew Cripps, president for 20th Centry Fox International, og John Zheng, President i Wanda Cinemas, åpnet ballet på International Day. De snakket om viktige utviklingstrekk i årene som kommer og om Kina, kanskje verdens mest interessante kinomarked akkurat nå.

Les oppsummering her

 

Markedsføring mot Millennials og Generation Z

Jake Katz fra REVOLT Media & TV holdt et interessant innlegg om de to nyeste generasjonene unge voksne. Han har studert denne forbrukergruppen de siste ti årene, og mener kinoen kan gjøre seg mer attraktive overfor dem og styrke relasjonen ved å forstå deres kultur og deres behov.

Les oppsummering her

 

David.jpg

Innovasjon, teknologi og markedsdynamikk

David Hancock, direktør for IHS Technology, holdt et innlegg på CinemaCon om innovasjon og den eksalerende teknologiske utviklingen i bransjen.

Les oppsummering her

 

Nøkkeltrender innen innovasjon og publikumsutvikling

UNICs president Philip Clapp snakket om deres arbeid med å studere innovasjon og publikumsutviking de siste årene.

Les oppsummering her

 

På Internationdal Day under CinemaCon mottok også den norske regiduoen Sandberg og Rønning pris for årets internasjonale filmskapere. I tillegg snakket Andre James og Stephan Zech (Media & Entertainment Practice, Bain & Company) om hvordan øke kinobesøket, med inspirerene best practice eksempler fra andre industrier. Det var også en paneldebatt om bruk av data og anlyse, hvor Sarah Lewthwaite fra EMEA, Movio var moderator.

cinemacondd.jpg

Jack Black, Karen Gillian, Nick Jonas og Dwayne Johnson presenterte klipp fra Jumanji. Foto: CinemaCon

Studio-presentasjon: Sony Pictures

Sony Pictures tok avsparket på studiopresentasjonene under Cinemacon 2017 med et blikk på kommende filmer. Dette inkluderer filmer som «Baby Driver», «The Dark Tower», «Spider-Man: Homecoming», «Jumanji: Welcome to the Jungle». Tilstede for å kaste glans over presentasjonen var stjerner som Jon Hamm, Tom Holland, Ryan Gosling og Dwayne Johnson. Jack Black, som blir å se i kommende «Jumanjii», hadde laget en egen sang som han åpenbart fant på umiddelbart og fremførte til stor glede for deltakerne.

 

Annonse
Skroll til toppen