Annonse
David Hancock

Teknologi som driver for innovasjon

David Hancock, direktør for IHS Technology, holdt et innlegg på CinemaCon om innovasjon og den eksalerende teknologiske utviklingen i bransjen.

Han så på utviklingen de siste årene med digitaliseringen av kinoene. Med «Avatar» (2009) ble 3D superpopulært, og vi så en trend med 3D-adapsjon på mange lerreter. For noen år siden fikk vi High Frame Rate, Immersive Audio, laserteknologi, elektronisk distribusjon og Imax. Så de siste årene har vi fått 4D-kino og multilerrettformater som Barco Escape. Hva vil neste generasjon være, spør Hancock og nevner Virtual Reality, filmer med høy oppløsning og high framerate, hologrammer og LED-lerreter.

accc.jpg

Foto: Sigurd Moe Hetland – Kinokonferansen på Hamar

Det er i dag 183 000 «high end» spesial formater. Omtrent halvparten av verdens leretter har 3D-kapabilitet. I Kina og østen foretrekkes disse ofte, men er mindre populære i vesten. 3D-lyd (Immersive sound) er imidlertid bare på 3300 lerreter på verdensbasis, forteller Hancock. Dette er kun 2 % totalt. Men prosentandelen vokser raskt ettersom mange adopterer det nye formatet. Ca 5000 laserprojektorer er i drift. Mesteparten av disse finnes i Nord-amerika, men også en del i Asia og Europa. Han konkluderer med at teknologi er en viktig driver for innovasjon.

Les også: David Hancocks foredrag fra Kinokonferansen på Hamar

Annonse
Skroll til toppen