Annonse
CinemaCon 2017

Dag 4: CinemaCon

Film & Kinos avdelingsdirektør Jørgen Stensland er på plass i Las Vegas for 2017-utgaven av verdens største kinomesse, CinemaCon. Her rapporterer han om høydepunkter fra konferansens fjerde dag:

 

ICTA-seminar: Fokus på VR

Arild Kalkvik fra Trondheim kino var tilstede og oppsummerte seminaret: Det ble fokusert mye på VR (Virtual Reality) under CinemaCon i år. Flere studio stilte med innhold til VR, mens en rekke teknologiselskaper viste frem hva de kan tilby. Mest oppmerksomhet fikk nok IMAX og Universal for den 20 minutter lange VR-produksjonen fra «The Mummy».

På konferansens siste dag hadde ICTA satt sammen et panel bestående av representanter fra Fox, Sony, Universal, IMAX og National Amusements, som presenterte spennende eksempler på satsning innenfor VR, og alle hevdet at VR vil bli et viktig bidrag til opplevelse og markedsføring av film i fremtiden.

Se også: Intervju med Rolv Gjestland om VR, LED og kinotekniske nyvinninger

 

2.jpg

Sentrale markedsgrep for å øke kinobesøket

Under seminaret «Social, Search, groupsales and sponsored tickets. Four Market Innovations that Move the Needle for Exhibitors» ble fire sentrale områder for markedsføring og kommunikasjon adressert, modert av Julien Marcel fra Webedia.

Les oppsummering her

 

Goldie.jpg

Goldie Hawn og Amy Scumer på Fox-presentasjonen. Foto: CinemaCon

Studio-presentasjon: FOX

20th Century Fox begynte med å introdusere Goldie Hawn (tilbake etter 14 år ute av rampelyset) og Amy Schumer med filmen «Snatched», som handler om mor og datter som blir kidnappet på tur til Sør-Amerika. Videre ble «The Mountain Between Us», med Idris Alba og Kate Winslet, og «Red Sparrow», basert på en agentroman fra Sovjet-tiden med Jennifer Lawrence, presentert.

De kommer også med tegnefilm. Noen husker sikkert Ferdinand som ville dufte på roserna, fra Disneytimen på julaften. Denne er sannsynligvis basert på en bok som ikke Disney lenger har rettighetene til og Fox rocker opp historien om den fredelige oksen Ferdinand til en mer moderne tid.

Men større titler enn dette er på tapeten: «Alien: Covenant» med Michael Fassbender skal skremmel livskiten av oss og «War for the Planet of the Apes» giret opp med et klipp av apene ridene i vinterlandskap som så veldig bra ut.

Kenneth Branagh presenterte videre sin adaptasjon/remake av Agatha Christies klassiske «Mordet på Orientekspressen» med ham selv som Poirot og blant annet Johnny Depp, Judy Dench og Michelle Pfeiffer på en imponerende rolleliste.

Til slutt kom Hugh Jackman og fortalte om historien «The Greatest Show on Earth» en musikal basert på det fantastiske livet til P.T Barnum. Kona spilles av Michelle Williams og Zac Efron spiller akrobat. Denne musicalen ble avsluttet med et sangnummer der alle Fox-deltakerne joinet inn med sang, klapping og dans. Skapte stemning det.

 

Charlie.jpg

John Cena, Kumail Nanjiani, Emily V. Gordon og Charlie Hunnam på Amazon-presentasjonen. Foto: CinemeCon

Studio-presentasjon: AMAZON

Amazon har jo bare satset et par år som studio, men fikk allerede i år 3 Oscar-priser, blant annet for «Manchester by the Sea». Stuart Ropell, lederen for Amazon Studios, benyttet sjansen til å uttrykke sin helhjertede støtte til kinovinduet til å begynne med.

John Cena presenterte indiekrigsfilmen «The Wall», med regi Doug Liman. Den handler om to amerikanske soldater som blir skutt under oppdrag av en skarpskytter og deres kamp for og overleve men de blir manipulert av skarpskytteren.

Så kom Charlie Hunnam, som mange kjenner fra Sons of Anarchy og som også spiller Kong Arthur i en ny film tidligere omtalt, for å promotere «The Lost City of Z». Et eventyr om en engelsk oppdager som ønsker å finne Amazonias forsvunnende sivilisasjon. Hunnam fortalte at selve innspillingen også var skummel. Lynet slo ned 2 meter fra ham og senere samme kveld borret enn bille seg inn i øret hans på hotellrommet.

Til slutt fikk vi se trailer og klipp fra filmen de kjøpte på Sundance tidligere i år, «The Big Sick», med Kumail Nanjani og Emily Gordon, og det ble om andre filmer som foreløpig ikke har klipp å vise. Blant annet Woody Allens nye film, Gus Van Sants nye og ikke minst ser det nå ut til at det faktisk blir noe av Terry Gilliams «Don Quiote». Her er det jo allerede laget en dokumentar om filmen som ikke ble noe av. Blir spennende å se om de får Rosinante i trav!

 

3.jpg

Studio-presentasjon: LIONSGATE

Salma Hayek og Eugenio Derbez åpner ballet med klipp fra komedien «How to Be a Latin Lover». En latinsk loverboy som har levd i sus og dus med sin 80-år gamle sugarmama blir byttet ut med en nyere modell og flytter inn hos søsteren. Rob Low og Kristen Bell har også roller her. Deretter ble filmen om rap-ikonet Tupac Shakur presentert. «All Eyez on Me» slippes i USA i juni.

Så blir filmen «American Assasins» presentert. En ung gutt mister kjæresten i en terrorhandling og bestemmer seg for å bli elitesoldat for å søke hevn. Dylan O`Brian heter gutten og læremesteren er Michael Keaton.

«Wonder» kommer i november og handler om en liten gutt med et deformert ansikt. Han begynner på skolen og får det tøft. Han må lære seg at han er annerledes og må akseptere seg som han er. Skuespillerne i filmen er Julia Robert, Owen Wilson og unge Jacob Tremblay fra Room.

Til slutt returnerer Salma Hayek til scenen for å introdusere «Hitman`s Bodyguard», en actionkomedie der Ryan Reynolds og  Samuel L.Jackson spiller hovedrollene.

 

SE OGSÅ: Oppsummering av Dag 1 og Dag 2 og Dag 3 på CinemaCon

Annonse
Skroll til toppen