Annonse
Dødsårsak: Ukjent

Årets Eurodok-vinnere

NFI’s og Cinematekets egen dokumentarfilmfestival Eurodok ble avsluttet på søndag 2. april. Her vant den nederlandske dokumentaren «To Stay Alive – A Method» hovedpremien, med følgende begrunnelse fra juryen:

«Vinner av Eurodok 2017 er en film som underholder, fascinerer og skaper undring. En film som utfordrer dokumentarsjangeren, med bruk at fiksjonens – like mye som dokumentarens – fortellerteknikk. Galskap, skaperkraft og lidelse i skjønn forening med sterke karakterer og musikk gir en poetisk opplevelse større enn filmen selv. Filmens formidler er integrert som en avgjørende bauta, en god representant for tematikken, som med sin karakter og varme stemme oppleves som filmens medskaper. Filmen viser oss at lidelse kan ha verdi. Filmens karakterer skaper sin kunst av nødvendighet for å overleve, og resultatet er ikke bare en estetisk opplevelse for publikum, men også viktig lærdom.»

Publikumsprisen gikk til Anniken Hoels «Dødsårsak: Ukjent» (bildet øverst i saken), som ble vist under filmtreffet i Tromsø.

Annonse
Skroll til toppen