Annonse

Gratulerer til 100-åringen Fredrikstad Kino!

Begivenheten ble feiret med middag på Scandic City Hotell med både lokale og tilreisende gjester.

Den jubilerende kinosjefen Jørgen Søderberg Jansen ønsket velkommen og minnet om det fantastisk gode besøket i 2016. Mye har skjedd siden kinoen ble etablert som kommunal i 1917 med Sulle Rikheim som bestyrer. Den samme Rikheim var for øvrig med da Film & Kino ble stiftet som Kommunale Kinematografers Landsforbund (KKL) 19. mai samme år, i Skien. Det har vært seks ulike kinosjefer gjennom tidene og varaordfører Kari Agerup som var første taler gikk da også gjennom historikken i grove trekk og la spesielt vekt på at Fredrikstad fortsatt er en kommunal og uavhengig kino, som leverer overskudd til kommunen. Kinoen har seks saler, hvorav hele fire med Atmos. De har seks festivaler i byen og har vunnet prisen Årets kino hele 15 ganger!

Bysbarnet Harald Zwart har brakt mange kjente filmnavn til byen og Hallæwood er etablert, med avtrykk i sement og de lokale kjendisene fra «Lange Flate Baller» var hjertelig til stede.

Kinoen fikk spesielt et oppsving etter at Olav Kjeldsen overtok som kinosjef etter Kjell Holme, og Jørgen har videreført en ganske ellevill tradisjon som har ført til stor oppmerksomhet med god hjelp av entusiastiske og kreative medarbeidere som står på for kinoen og sørger for at byens borgere er stolte av kinoen sin, som de ubeskjedent kaller den beste i verden!

Toastmaster for kvelden var Alexander Hermansen, som med vekslende hell har forsøkt seg som kinomaskinist, men som ledet det hele på en svært underholdende og profesjonell måte.

Vi gratulerer!

Annonse
Skroll til toppen