Annonse

Verdens største kinomesse oppsummert

Film & Kinos avdelingsdirektør Jørgen Stensland var på plass i Las Vegas for 2017-utgaven av verdens største kinomesse, CinemaCon. Her rapporterer han om høydepunkter fra konferansen:

Dag 1:

Teknologi, innovasjon og markedsføring mot nye generasjoner var stikkord på åpningsdagen:

Keynotes på International Day

Andrew Cripps, president for 20th Centry Fox International, og John Zheng, President i Wanda Cinemas, åpnet ballet på International Day. De snakket om viktige utviklingstrekk i årene som kommer og om Kina, kanskje verdens mest interessante kinomarked akkurat nå.

Les oppsummering her

 

Markedsføring mot Millennials og Generation Z

Jake Katz fra REVOLT Media & TV holdt et interessant innlegg om de to nyeste generasjonene unge voksne. Han har studert denne forbrukergruppen de siste ti årene, og mener kinoen kan gjøre seg mer attraktive overfor dem og styrke relasjonen ved å forstå deres kultur og deres behov.

Les oppsummering her

 

David.jpg

Innovasjon, teknologi og markedsdynamikk

David Hancock, direktør for IHS Technology, holdt et innlegg på CinemaCon om innovasjon og den eskalerende teknologiske utviklingen i bransjen.

Les oppsummering her

 

Nøkkeltrender innen innovasjon og publikumsutvikling

UNICs president Philip Clapp snakket om deres arbeid med å studere innovasjon og publikumsutviking de siste årene.

Les oppsummering her

 

På Internationdal Day under CinemaCon mottok også den norske regiduoen Sandberg og Rønning pris for årets internasjonale filmskapere. I tillegg snakket Andre James og Stephan Zech (Media & Entertainment Practice, Bain & Company) om hvordan øke kinobesøket, med inspirerene best practice eksempler fra andre industrier. Det var også en paneldebatt om bruk av data og anlyse, hvor Sarah Lewthwaite fra EMEA, Movio var moderator.

cinemacondd.jpg

Jack Black, Karen Gillian, Nick Jonas og Dwayne Johnson presenterte klipp fra Jumanji. Foto: CinemaCon

Studio-presentasjon: Sony Pictures

Sony Pictures tok avsparket på studiopresentasjonene under Cinemacon 2017 med et blikk på kommende filmer. Dette inkluderer filmer som «Baby Driver», «The Dark Tower», «Spider-Man: Homecoming», «Jumanji: Welcome to the Jungle». Tilstede for å kaste glans over presentasjonen var stjerner som Jon Hamm, Tom Holland, Ryan Gosling og Dwayne Johnson. Jack Black, som blir å se i kommende «Jumanjii», hadde laget en egen sang som han åpenbart fant på umiddelbart og fremførte til stor glede for deltakerne.

 

 

Dag 2:

Virtual Reality møter IMAX, stjernefylte studiopresentasjoner og NATO-presidentens åpningstale:

 

Keynote: John Fithian

John Fithian, president og CEO i NATO ønsket velkommen til det syvende CinemaCon og la vekt på at NATO vil støtte kinoopplevelsen på alle måter. Han summerte opp det gode kinoåret 2016 og snakket om økende nasjonalisme og globalisering.

Les oppsummering her

 

VR og IMAX-demonstrasjon

Virtual Reality har en sterk tilstedeværelse på årets CinemaCon, blant annet med demonstrasjonen «The Mummy Zero Gravity VR Experience», sponset av IMAX.

Les oppsummering her

 

Stx.jpg

Studio-presentasjon: STX

Stjernespekket gjennomgang av kommende filmer som «Valerian» og «Bad Moms Christmas».

Les oppsummering her

 

Studio-presentasjon: Paramount

Det var stjernetungt også på Paramount Pictures sin gjennomgang, med både Dwayne Johnson, Mark Wahlberg, Matt Damon og George Clooney tilstede, i tillegg til Al Gore som gjorde en overraskende gjesteopptreden. Han snakket om kinoens påvirkningsmakt og presenterte oppfølgeren «An Inconvenient Sequel – Truth to Power». Ellers ble de kommene titlene «Baywatch», «Annihilation», «Suburbicon», «Downsizing» og «Transformers: The Last Knight» presentert. I forbindelse med sistnevnte kunne Michael Bay fortelle at dette sannsynligvis blir hans siste Transformers-film, og at han gjerne vil kjempe for å holde 3D i live.

 

Warner.jpg

Studio-presentasjon: Disney

Årets gjennom gang fra Walt Disney Studios var relativt kort, da fokuset var på spesialvisningen av den nye Pirates-filmen. Den største nyheten var at «Wreck It Ralph» («Rive-Rolf») får en oppfølger titulert «Ralph Breaks the Internet».

 

 

Dag 3:

Om å kjenne sitt publikum, LED-skjermer på kino og de ansattes nøkkelrolle i kinoopplevelsen:

 

Seminar: De kinoansattes viktige rolle

CinemaCon setter fokus på stabens viktige rolle ved kinodrift i et panel bestående av representanter fra kinoer, studioer og Coca-Cola, moderert av James Meredith, markedssjef i Cinemark.

Les oppsummering her

 

Hvor godt kjenner du publikum?

Foredraget «Who is Your Audience in 2017?», William Palmer fra Movio, tok man for seg hvordan man kan jobbe bedre med markedsføring og kommunikasjon ved å kjenne publikum bedre gjennom databasert kunnskap.

Les oppsummering her

 

 

Sony2.jpg

Demonstrasjon av Sonys nye LED-skjermer

De norske kinoene var invitert av Tim Potter fra Sony til en presentasjon av de nye LED-skjermene deres.

Les oppsummering her

 

steve.jpg

Studio-presentasjon: Universal

Stjerner som Steve Carrell og Vin Diesel var på plass når Universal Pictures la frem sine kommende filmer under årets CinemaCon. Studioet overrasket også med verdens første visning av «Fast & Furious 8».

Les oppsummering her

 

Studio-presentasjon: Focus

Under presentasjonen til Focus Features var blant andre Gary Oldman og Charlize Theron tilstede og snakket om sine kommende filmer «Darkest Hour» og «Atomic Blonde».

Les oppsummering her

 

jason.jpg

Studio-presentasjon: Warner

Warner Brothers var sistemann ut med sin presentasjon på CinemaCons tredje dag. Også her var det stjernetungt når studioets kommende filmer skulle presenteres.

Les oppsummering her

 

 

 

Dag 4:

VR, markedsgrep for økt kinobesøk og Fox, Lionsgate og Amazon presenterer kommende filmer:

ICTA-seminar: Fokus på VR

Arild Kalkvik fra Trondheim kino var tilstede og oppsummerte seminaret: Det ble fokusert mye på VR (Virtual Reality) under CinemaCon i år. Flere studio stilte med innhold til VR, mens en rekke teknologiselskaper viste frem hva de kan tilby. Mest oppmerksomhet fikk nok IMAX og Universal for den 20 minutter lange VR-produksjonen fra «The Mummy».

På konferansens siste dag hadde ICTA satt sammen et panel bestående av representanter fra Fox, Sony, Universal, IMAX og National Amusements, som presenterte spennende eksempler på satsning innenfor VR, og alle hevdet at VR vil bli et viktig bidrag til opplevelse og markedsføring av film i fremtiden.

Se også: Intervju med Rolv Gjestland om VR, LED og kinotekniske nyvinninger

 

2.jpg

Sentrale markedsgrep for å øke kinobesøket

Under seminaret «Social, Search, groupsales and sponsored tickets. Four Market Innovations that Move the Needle for Exhibitors» ble fire sentrale områder for markedsføring og kommunikasjon adressert, modert av Julien Marcel fra Webedia.

Les oppsummering her

 

Goldie.jpg

Goldie Hawn og Amy Scumer på Fox-presentasjonen. Foto: CinemaCon

Studio-presentasjon: FOX

20th Century Fox begynte med å introdusere Goldie Hawn (tilbake etter 14 år ute av rampelyset) og Amy Schumer med filmen «Snatched», som handler om mor og datter som blir kidnappet på tur til Sør-Amerika. Videre ble «The Mountain Between Us», med Idris Alba og Kate Winslet, og «Red Sparrow», basert på en agentroman fra Sovjet-tiden med Jennifer Lawrence, presentert.

De kommer også med tegnefilm. Noen husker sikkert Ferdinand som ville dufte på roserna, fra Disneytimen på julaften. Denne er sannsynligvis basert på en bok som ikke Disney lenger har rettighetene til og Fox rocker opp historien om den fredelige oksen Ferdinand til en mer moderne tid.

Men større titler enn dette er på tapeten: «Alien: Covenant» med Michael Fassbender skal skremmel livskiten av oss og «War for the Planet of the Apes» giret opp med et klipp av apene ridene i vinterlandskap som så veldig bra ut.

Kenneth Branagh presenterte videre sin adaptasjon/remake av Agatha Christies klassiske «Mordet på Orientekspressen» med ham selv som Poirot og blant annet Johnny Depp, Judy Dench og Michelle Pfeiffer på en imponerende rolleliste.

Til slutt kom Hugh Jackman og fortalte om historien «The Greatest Show on Earth» en musikal basert på det fantastiske livet til P.T Barnum. Kona spilles av Michelle Williams og Zac Efron spiller akrobat. Denne musicalen ble avsluttet med et sangnummer der alle Fox-deltakerne joinet inn med sang, klapping og dans. Skapte stemning det.

 

Charlie.jpg

John Cena, Kumail Nanjiani, Emily V. Gordon og Charlie Hunnam på Amazon-presentasjonen. Foto: CinemeCon

Studio-presentasjon: AMAZON

Amazon har jo bare satset et par år som studio, men fikk allerede i år 3 Oscar-priser, blant annet for «Manchester by the Sea». Stuart Ropell, lederen for Amazon Studios, benyttet sjansen til å uttrykke sin helhjertede støtte til kinovinduet til å begynne med.

John Cena presenterte indiekrigsfilmen «The Wall», med regi Doug Liman. Den handler om to amerikanske soldater som blir skutt under oppdrag av en skarpskytter og deres kamp for og overleve men de blir manipulert av skarpskytteren.

Så kom Charlie Hunnam, som mange kjenner fra Sons of Anarchy og som også spiller Kong Arthur i en ny film tidligere omtalt, for å promotere «The Lost City of Z». Et eventyr om en engelsk oppdager som ønsker å finne Amazonias forsvunnende sivilisasjon. Hunnam fortalte at selve innspillingen også var skummel. Lynet slo ned 2 meter fra ham og senere samme kveld borret enn bille seg inn i øret hans på hotellrommet.

Til slutt fikk vi se trailer og klipp fra filmen de kjøpte på Sundance tidligere i år, «The Big Sick», med Kumail Nanjani og Emily Gordon, og det ble om andre filmer som foreløpig ikke har klipp å vise. Blant annet Woody Allens nye film, Gus Van Sants nye og ikke minst ser det nå ut til at det faktisk blir noe av Terry Gilliams «Don Quiote». Her er det jo allerede laget en dokumentar om filmen som ikke ble noe av. Blir spennende å se om de får Rosinante i trav!

 

3.jpg

Studio-presentasjon: LIONSGATE

Salma Hayek og Eugenio Derbez åpner ballet med klipp fra komedien «How to Be a Latin Lover». En latinsk loverboy som har levd i sus og dus med sin 80-år gamle sugarmama blir byttet ut med en nyere modell og flytter inn hos søsteren. Rob Low og Kristen Bell har også roller her. Deretter ble filmen om rap-ikonet Tupac Shakur presentert. «All Eyez on Me» slippes i USA i juni.

Så blir filmen «American Assasins» presentert. En ung gutt mister kjæresten i en terrorhandling og bestemmer seg for å bli elitesoldat for å søke hevn. Dylan O`Brian heter gutten og læremesteren er Michael Keaton.

«Wonder» kommer i november og handler om en liten gutt med et deformert ansikt. Han begynner på skolen og får det tøft. Han må lære seg at han er annerledes og må akseptere seg som han er. Skuespillerne i filmen er Julia Robert, Owen Wilson og unge Jacob Tremblay fra Room.

Til slutt returnerer Salma Hayek til scenen for å introdusere «Hitman`s Bodyguard», en actionkomedie der Ryan Reynolds og  Samuel L.Jackson spiller hovedrollene.

 

Annonse
Skroll til toppen