Annonse
Dyrene i Hakkebakkeskogen

Hakkebakkeskogen tatt ut til prestisjetung festival

Qvisten Animations «Dyrene i Hakkebakkeskogen» er tatt ut til Annecy Film Festival – verdens viktigste og mest prestisjetunge animasjonsfestival. Festivalen, som avholdes hvert år i juni, regnes som en veldig krevende festival å få innpass på.

«Å få vise film på en festival som virkelig anerkjenner animasjon er jo stort i seg selv. Ikke minst for meg personlig som regissør og for den flinke staben vår. Det er jo også første gangen siden vi hadde med «Kurt blir grusom» i 2009 at Qvisten har en film i programmet. Annecy er og blir verdens viktigste animasjonsfestival, og man kommer jo rett og slett ikke høyere opp i vår bransje», sier regissør Rasmus A. Sivertsen.

6.jpg

Produsent Eirik Smidesang Slåen sier videre at «det å bli tatt ut til en så viktig festival anser vi som en internasjonal anerkjennelse av det Qvisten har bygd opp av kompetanse innen stop motion-animasjon. Det er også en real pay off for en tidkrevende og lang prosess.  Vi håper og tror det vil påvirke filmens videre liv på festivaler og kinoer rundt om i verden.»

Sett av snart 100 000 i Norden

Samtidig går den kritikerroste animasjonsfilmen sin seiersgang på kino i Sverige, Danmark, Finland og Island med snart 100 000 solgte billetter allerede, etter å ha blitt lansert på kino rett før påske.

I Norge har så langt 428.000 sett filmen på kino, og den spilles fortsatt.

«Det er jo først og fremst veldig hyggelig at barn og voksne ellers i Norden fortsatt setter så stor pris på Thorbjørn Egners verden, og selvsagt også at en film vi er veldig stolte av gjør det så bra i det som ofte er et tøft marked for norsk film. Det er jo også en bekreftelse på at vi og SF har tenkt riktig når vi valgte en såpass bred lansering for filmen utenfor Norge,» sier produsent Ove Heiborg.

 

Annonse
Skroll til toppen